ocak filmler

Karma’dan Vizyondakiler: Ocak 2019

gamzeerinc
Ocak Ayı’nda Kaçırılmayacak Filmler Listesi

Bir yılın daha sonuna geldiğimiz şu günlerde, Ocak Ayı’nda vizyonda yine harika yapımlar bizi bekliyor!

Utoya (4 Ocak 2019)

Utoya July 22; 22 Temmuz 2011 yılında dünyanın en huzurlu ülkelerinden biri olarak kabul edilen Norveç’te yaşanan ve dünya gündemini bir anda sarsan gerçek bir olaydan uyarlanıyor. Utoya adasında yaşanan katliam; yaklaşık beş yüz gencin katıldığı yaz kampında muhafazakar bir grup tarafından silahlı saldırı sonucunda 77 kişinin yaşamını kaybetmesiyle sonuçlanmıştı. Ada’nın bombalanmasından önce Oslo Hükümet binasının da saldırıya uğradığı bu acı saldırıda Brevik adlı eylemcinin 21 yıl hapis cezasına çarptırıldığını da not olarak düşelim.

Creed II (11 Ocak 2019)

2005 yapımı Creed’in devamı niteliğindeki Creed II’de; Sylvester Stallone ve Michael B. Jordan’ın başrollerde. Rocky Balboa’nın eğitmenliğinde yıldızı parlayan Adonis Creed’in, Rocky’nin en büyük rakiplerinden ve babası Apollo Creed’in ölümünden sorumlu olan Ivan Drago’nun oğlu Viktor Drago ile karşılaşması konu ediniyor. Büyük bir hesaplaşmanın finaline doğru aksiyon dolu bir sinema şöleni bizi bekliyor. 

 

Ralph Breaks the Internet (11 Ocak 2019)

İşte Ocak ayının iddialı animasyonlarından biri! Amerika’da üçüncü haftada gişenin lideri olan film Rich Moore ve Phil Johnston tarafından yönetiliyor. Ralph ve İnternet – Oyunbozan Ralph 2, internetin sonsuz dünyasına adım atan video oyunlarında ‘sözde’ kötü karakteri Ralph ve huysuz arkadaşı Vanellope von Schweetz’in maceralarını anlatıyor.

Replicas (11 Ocak 2019)

Ocak ayının senaryo açısından en dikkat çeken filmleri arasında yer alan Replikalar; insan bilinci üzerine farklı bir bakış açısını beyaz perdeye taşıyor. Başarılı bir adamı olan Will Foster’ın (Keanu Reeves) ailesini travmatik bir şekilde kaybettikten sonra insan bilincini bilgisayarlara aktararak klonlama mücadelesi ve ailesine yeniden kavuşmak için bilimin sınırlarını zorlaması konu ediliyor. Filmin yönetmen koltuğunda yer alan Jeffrey Nachmanoff; Traitor, The Day After Tomorrow filmlerinde senarist, The Tourist filminde ise yapımcı olarak karşımıza çıkan ilginç bir isim…

Beoning  (11 Ocak 2019)

2019 Yabancı Dilde En İyi Film Oscar Adaylığı, Cannes film festivalinden bir çok ödülle dönen Beoning (Burning) Türkiye’de “Şüphe” adıyla vizyona giriyor. Haruki Murakami’nin Barn Burning isimli kısa öyküsünden uyarlanan filmde yarı zamanlı kurye olarak çalışan Jongsu’nun, eski komşusu Haemi ile karşılaşması sonrası gelişen olayları konu ediniyor.

https://vimeo.com/297305882

Karakomik Filmler (18 Ocak 2019)

karakomik

 

 

Cem Yılmaz’ın uzun zamandır beklenen filminin ilk halkası 18 Ocak’ta vizyona giriyor. Devam niteliğindeki film Karakomik Filmler “Kaçamak” ise Mart ayında vizyon bulacak. Geçtiğimiz Nisan ayında resmi olarak duyurulan proje komedi türünde. Konu hakkında net bir açıklama yapılmayan film 10 kısa öykünün dördünü bu iki filmle beyaz perdeye uyarlıyor.

 

 

 

 

Glass (18 Ocak 2019)

https://vimeo.com/283887684

M. Night Shyamalan’ın 2000 yapımlı Unbreakable’ı ve James McAvoy’in başrolünde yer aldığı Split’le aynı evrende geçen Glass, güvenlik görevlisi David Dunn’ın, 24 farklı kişiliğe sahip olan Kevin Wendell Crumb’ın izini sürmek için doğaüstü yeteneklerini kullanmasıyla yola çıkıyor. Bruce Willis, Sarah Paulson, Samuel L. Jackson gibi usta isimlerin yer aldığı film aksiyon ve bilim kurgu türünü sevenlerin kaçırmaması gereken yapımlar arasında…

Çiçero (18 Ocak 2019)

II. Dünya Savaşı sırasında Ankara’daki İngiliz konsolosluğunda görev yapan, kod adı Çiçero olan Elyasa Bazna adlı ajanın yaşadığı olayların çevresinde gelişen ve savaşın seyrini değiştiren sıradışı bir öyküyü konu alıyor. Serdar Akar’ın yönetmenliğini üstlendiği filmde Erdal Beşikçioğlu, Burcu Biricik, Mehmet Ulay gibi isimler yer alıyor. Daha önce Barda ve Behzat Ç. filmlerinde bir araya gelen Akar ve Beşikçioğlu bu kez Çiçero’da…

Manbiki kazoku (Shoplifters) (18 Ocak 2019)

https://vimeo.com/305926528

Cannes’da Altın Palmiye’ye dönen Shoplifters, Tokyo’da yaşamlarını süpermarketlerden yiyecek çalarak sağlayan bir ailenin sıradışı öyküsünü anlatıyor. Sokakta küçük bir kız bulup, yanlarına alan ve onu bir nevi evlat edinen aile, hiç beklemedikleri bir serüvenle karşı karşıya kalırlar.  1997’den bu yana Altın Palmiye kazanan ilk Japon filmi olan Arakçılar’ toplumsal açıdan aile nedir sorusuna farklı bir bakış açısı sunuyor. Cate Blanchett’ın Cannes’da ana jüri başkanlığı yaptığını ve film için oyuncu performansları ve yönetmenin vizyonuna övgüler yağdırdığını da hatırlatalım.

Kefernahum (25 Ocak 2019)

Lübnanlı yönetmen ve oyuncu Nadine Labaki’nin son filmi Kefernahum; 12 yaşındaki Zain’in hayat hikâyesini anlatıyor. Sevgi, aile, göçmen sorunu gibi evrensel sorunları ele alan filmin başrolünde ise gerçekte de mülteci olan Zain Al Rafeea üstleniyor. Dokunaklı bir drama imza atan Labaki’nin filmi Lübnan’ın yabancı dilde en iyi film Oscarı’na aday gösterildi.

How to Train Your Dragon: The Hidden World (25 Ocak 2019)

Ejderhanı Nasıl Eğitirsin 3: Gizli Dünya; Hıçgıdık ve en iyi dostu Dişsiz’in yepyeni macerasıyla karşımızda olacak! Yılın en çok beklenen animasyonlarında en üst sıralarda yer alan filmin, aynı zamanda serinin sonu olması filmi ayrıca önemli kılıyor. Işığın Öfkesi adlı karakteri ilk kez göreceğimiz film Ocak ayının en iyilerinden…

Escape Room (31 Ocak 2019)

Altı kişinin kendilerine gönderilen bir postadan sonra bir kaçış odasında kendilerini bulması ve sıradışı macerasını konu alıyor. Bu odadan kaçmayı başaran kişiye 1 milyon dolar ödül verilecektir. İpuçlarını aramak ve kaçış yolunu bulmak için savaş veren bu bir grup insan her başarının sonunda kendilerini yeni bir etapta bulacaklardır.  Adam Robitel’ın yönetmen koltuğunda oturduğu korku, gerilim türündeki filmin oyuncu kadrosunda Tyler Labine, Logan Miller, Deborah Ann Woll, Taylor Russell McKenzie, Jay Ellis, Nik Dodani gibi isimler yer alıyor.

https://vimeo.com/296619290

 

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam