Berkant Ali İncesaraç

Karma Tavsiyesi: Müzik Camiasının Jönü Berkant Ali

Ayşe Aslıhan

Berkant Ali incesaraçHem solist, hem gitarist, hem prodüktör, hem senarist, hem de bir denizci: Berkant Ali!

Son birkaç senedir adını müzik camiasında sıkça duyduğumuz, yakışıklı müzik adamı Berkant Ali İncesaraç, 1987 İstanbul doğumlu. İstanbul’dan sonra tahsilini Londra’da tamamladı. Döndüğünde o artık bir denizciydi.

Fakat zannediyoruz ki,  çocukluğundan beri her daim ilgi alanı olan müziğin semalarında süzülmek, en az okyanuslara açılmak kadar cazip geldi..

 

Bütün bir yaz lunaparkta çarpışan otoların gişesinde çalışıp ilk gitarımı almıştım. Hemen sonra bas gitara meraklanmıştım. Mahlas kullanarak tek başıma grup kurdum, kalabalık orkestralarda çaldım. Çocukluktan gelip bana dokunan bir yeri var müziğin.. Müzik hep vardı. İlham kaynağım bir kişi değildi, herkes ve her şeydi.

 

Kendi şarkılarını yazıp, besteleyen Berkant Ali; uzun yıllar Kalben’in aranjörlüğünü ve gitaristliğini de yaptı. Bu sene, solistliğini dahil tamamen kendine ait ilk teklisi olan Bu Hayatta  şarkısını Mayıs ayında duyduk. Enteresan bir hikayesi olan bu şarkı sayesinde, O’nun sesine adeta “kavuştuk.”

 

Yeni bir eve taşınacaktım, hani eski evindeki eşyaları kutulara toplarsın ya… Topladıktan sonra taşımacıları çağırdım. Onlar da “bu eşyalarla anlaşmadık, burada çok eşya var” diye itiraz ettiler. Çok konuşuyorlardı.. Her birine bir bardak su verdim. İçeri geçtim, gitarımı aldım ve bir anda sözler akmaya başladı. Öyle üzerine düşünüp yazdığım bir şarkı olmadı!

 

 

İnsanlara müziğin lezzetini tattırmak için internet dahil her yolun doğru olabileceğini düşünmekte müzik camiamızın jönü.. Müziğin ve sanatın, insana özgü ve üretilmiş her şeyin bağımsız olarak her alanda var olabilmesi, elbette ki bir sanatçı için temel ilke. Berkant Ali, takdir edilesi özgünlüğü ve özgürlüğüyle ilgili olarak da, bir röportajında şöyle söylüyor:

 

Woody Allen film yapmakla ilgili en keyifli sürecin senaryoyu yazarkenki kısmı olduğunu söyler. Bense şarkının yazım kısmı, hangi enstrümanın şarkının hissiyatına girebildiği, yine ve yeniden iç içe geçen melodiler, şarkının miksi.. Her ama her aşamasında ayrı bir keyif ve özgürlük tadıyorum.

 

Birçok platformda, daha ilk günden müzikalitesiyle boy gösteren ilk albümü Körfezde Rüzgar, geçtiğimiz günlerde yayınlandı. Fırından taze taze çıkan ilk klibi Her Şeyi Önceden Gördüm ise, müziğin her alanında var olarak hızla yükseldiği kariyerini çiçeklendirmekle beraber, bizlere içtenliğini ve bazı şarkılardan sıkılmanın imkansız olduğunu hissettirdi..

 

Sizi, gözlerinizin önünden “tersine” geçecek olan hayatınızın film şeridiyle baş başa  bırakıyoruz..
Ve pek tabii artık sık sık, Berkant Ali dinliyoruz.

 

 

 

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam