anons

Anons Filmi Yine Ödülle Döndü

gamzeerinc
Venedik’te Jüri Özel Ödülü’nü Almıştı

Eylül ayının başında dünya prömiyerini Venedik Film Festivali’nde yapan ve tüm eleştirmenlerden tam not alarak, “Jüri Özel  ve En İyi Akdeniz Filmi” ödüllerini kazanan “Anons”,  Altın Koza Film Festivali’nde de ödüllerle dönüyor.

Türkiye prömiyerini Adana’da yapan film festivale damgasını vurarak, Uluslararası Yarışma Jüri Özel Ödülü, En İyi Yönetmen, En İyi Görüntü Yönetmeni ve Yılmaz Güney Özel Ödülü‘ne layık görüldü.

ADANA FİLM FESTİVALİ

Ercan Kesal’ın filmin senaryosunu yönetmen koltuğundaki Mahmut Fazıl Coşkun’la paylaşıyor. Filmin başrollerinde ise Ali Seçkiner Alıcı, Tarhan Karagöz, Murat Kılıç ve Şencan Güleryüz var.

Anons (The Announcement) Venedik’te aldığı ödülden sonra Variety, Hollywood Reporter, Screen Daily gibi bir çok gazete ve dergide de kritikleri yazılan, yılın en önemli yapımlarından biri.

Anons; ordudan tasfiye edilmiş dört eski asker olan Teğmen Şinasi, Binbaşı Kemal, Binbaşı Rıfat ve Albay Reha’nın 1963 Mayıs’ın son günlerinde darbe hazırlıkları yapılırken İstanbul’daki sıradışı öyküsünü anlatıyor. İnandıkları ve planlanan askeri darbenin başarısı kadar, Ankara’da okunacak bildirinin yani “Anons” un bir benzerinin İstanbul’da hazırlıklarına başlarlar.

“Uzak İhtimal” ve “Yozgat Blues” filmlerinin ödüllü yönetmeni Mahmut Fazıl Coşkun, şimdiye dek dünyanın önemli festivallerinde bir çok adaylığı bulunuyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün ve Bulgar Film Merkezi’nin destekleriyle hayata geçirilen filmin yapımcılığını Halil Kardaş ve Tarık Tufan, ortak yapımcılığını ise Borislav Chouchkov, Viktor Chouchkov ve Georgi Abrashev üstlendi.

19 Ekim’de vizyona girecek olan filmin Türkiye’de de gişe açısından hak ettiği rakamlara ulaşmasını diliyoruz.

Filmin Fragmanı:

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam