Şehir Tiyatrolarının Eski Dekorları Kedi Evi Oldu

Ayşe Aslıhan

Sahne kedilerin!  İBB Şehir Tiyatroları sahnelerinde dekor olarak kullanılan tahtalar “Sıfır Atık Projesi” kapsamında kediler için yuvaya dönüştürülüyor.

Kedi evleri, İstanbul’daki parklara konuyor ve hayvanların barınmaları sağlanıyor.

Son bir ayda 15 tane üretilen bu evler İstanbul’daki parklara yerleştirildi. Yeteri kadar kedi evi yapılmasının ardından kuş yuvası ve köpek evi de yapılacak.

Tiyatroların kent genelinde 11 sahnesi bulunuyor. Bu sahnelerin dekor malzemeleriyle sanatçı kostümleri yıllardır Harbiye’deki atölyelerde üretiliyor. Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nun bulunduğu alandaki demir, ahşap, mobilya, boya ve terzihane gibi 11 atölyede her türlü sahne dekoru ve kostüm yapılıyor.

Kedi Evi

BİR AYDA 15 KEDİ EVİ

Herhangi bir yerde sahnelenen oyun son bulduğunda yeni oyun için yeni dekorlar üretiliyor. Sahneden kaldırılan dekorlar, atölyelerden yeniden elden geçiriliyor. Kullanılabilecek durumdaki dekorlar, farklı sahnelere kurulurken iyice yıpranmışlar ise belediyenin “Sıfır Atık Projesi” kapsamında değişik şekilde değerlendiriliyor.

Bu kapsamda sahnelerden sökülen tahta ve suntalar, kediler için yuvaya dönüştürülüyor. Şehir Tiyatroları atölyelerinin ustaları, son bir aydır farklı sahnelerden sökülüp getirilen tahta ve suntalardan kedi evi yapıyor.

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam