Pandemi - Salgın

Karma Tavsiyesi: Tükeniş Çağında Bir Salgın Kitabı

Ayşe Aslıhan

Karma Türkiye, bu kez salgına bambaşka bir bakış açısı kazandıran bir kitap önerisi yapıyor. “Salgın: Tükeniş Çağında Dünyayı Yeniden Düşünmek” isimli kitap, salgın olgusunu çok yönlü bir yaklaşımla ele alıyor.

Dünya tarihinde salgınların daima çok büyük etkileri oldu. Bugün de bütün dünya yüz binlerce insanın hayatını, işini kaybettiği, sosyo-psikolojik bedellerin inanılmaz boyutlarda olduğu bir salgınla karşı karşıya. Pek çok insan belki de ilk defa geçmişi, bugünü ve geleceği sadece bireysel hayatlar bağlamında değil, küresel bağlamda da ele almaya başladı.

Salgın: Tükeniş Çağında Dünyayı Yeniden Düşünmek’ isimli kitaba katkıda bulunan bütün yazarlar, kendi uzmanlık alanlarının çerçevesinden düne, bugüne ve geleceğe baktı. Ortaya bambaşka bir yapıt ve salgının en yangınlı yerinde doğan bir meyve çıktı.

Disiplinler arası düşünmeye davet ediyor

Tellekt yayınlarından çıkan kitap, salgının orta yerinden konuşuyor! Kitap, okuru; bilim, ekonomi, siyaset, tarih, çevre, toplumsal cinsiyet, sosyoloji, psikoloji, halk sağlığı, tıp tarihi, felsefe, edebiyat, medya, kültür ve sanat perspektifinden dünyayı yeniden düşünmeye davet ediyor.

Bambaşka bakış açılarıyla dolu bu derlemeye katkıda bulunan yazarlar ise şöyle; Bekir Ağırdır, Onur Akgül, Fatih Artvinli, Paul Auster, Evren Balta, Foti Benlisoy. Yenal Bilgici, Selva Demiralp, Önder Ergönül, Emre Gönen, Melek Göregenli, İlker Kayı. E. Fuat Keyman, İoanna Kuçuradi, Gülcan Özer, Görgün Taner, Ayşen Uysal, Nükhet Varlık, Melda Yaman, Mine Yıldırım

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam