Hands

Cemal Reşit Rey’de Piyano Resitali

Ayşe Aslıhan

HandsBlanc et Noir adıyla uluslararası birçok müzik festivalinde yer alan piyanist Selin Şekeranber ve Yudum Çetiner; yeni çıkan albümleri Hands ile 22 Ocak’ta Cemal Reşit Rey sahnesinde müzikseverlerle buluşacak.

Türkiye’de iki piyano yüksek lisans çalışmasını yapan tek ikili olma özelliğini taşıyan piyanist Selin Şekeranber ve Yudum Çetiner, 22 Ocak Salı akşamı yeni çıkan albümleri Hands ile Cemal Reşit Rey sahnesinde müzikseverlerle buluşacak.

Blanc et Noir adıyla uluslararası birçok müzik festivalinde yer alan ve dünya sahnelerinde Türk ve yabancı bestecilerin eserlerini farklı yorumlarıyla renklendiren Şekeranber ve Çetiner; yeni albümlerinde bir kez daha geleneksel Türk müziğini ve Klasik Batı müziğini orijinal bir müzikal anlayışla harmanlayarak iki piyano repertuvarına yeni bir soluk getiriyorlar.

Hands’de Mozart, Moszkowski, Rachmaninoff,  Shostakovich ve Fazıl Say gibi bestecilerin yapıtlarını iki piyano için aranje eden ikili “İki enstrümanda, iki kişilikte, çoklu kültürlerde; BİR olmak…” mottosuyla üretiyor.

İtalya’da düzenlenen Ibla Grand Prize World Music yarışmasına Türkiye’den katılan yegane piyano ikilisi olarak 200 yarışmacının arasından sıyrılıp Jüri Özel Ödülü almaya hak kazanan Selin Şekeranber ve Yudum Çetiner; Hands albümündeki düzenleme ve yorumlarıyla bir kez daha büyük yankı uyandırmaya hazırlanırken konserlerini ve akademik kariyerlerini de hız kesmeden sürdürüyorlar.

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam