utku barış andaç

Beethoven ve Cem Karaca’yı Bir Araya Getiren Sanatçı: Utku Barış Andaç

Aygün Akdağ

Kemanseverlerin hayranlıkla takip ettiği genç ve yetenekli sanatçı Utku Barış Andaç, yine yaratıcı bir projeyle dinleyicilerin karşısına çıktı.

Klasik müzik ile popüler müziği birleştirdiği eserleriyle dikkat çeken keman sanatçısı, son çalışmasında Cem Karaca ile Beethoven‘ı bir araya getirdi. Andaç, sözü ve müziği Mehmet Soyarslan‘a ait olan Cem Karaca’nın efsane yorumuyla kalplere kazınan Resimdeki Gözyaşları şarkısını, Beethoven’ın ölümsüz Ayışığı Sonatı teması ile birleştirdi.

Utku Barış Andaç

2020 yılının tüm dünyada Beethoven yılı olarak kutlanmasından ilham alarak bu farklı çalışmaya imza atan Utku Barış Andaç, parçanın tüm yaylı düzenlemelerini diğer çalışmalarında da olduğu gibi kendisi yaptı ve icra etti. Kliplerini de kendisi çekip kurgulayan sanatçı, yine hem kamera önünde hem de arkasında çalıştı.

Çalışmanın alt yapı düzenlemesi Oğuz Atar, mix ve masteringi ise Ozan Sarıboğa imzası taşıyor. Andaç, daha önce maNga ve J.S.Bach‘ı özel olarak bir araya getirdiği Bir Kadın Çizeceksin ve Teoman’ın Paramparça şarkılarına yaptığı keman coverları ile de büyük beğeni toplamıştı.

Utku Barış Andaç kimdir?

1987 yılında İzmit’te dünyaya geldi. Ortaokul döneminde müzik ile ilgilenmeye başlamış Kocaeli Güzel Sanatlar Lisesi’nden mezun oldu. Ardından Marmara Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümünde eğitimini tamamladı. Lisans döneminde Marmara Üniversitesi Akademik Orkestra ve Kocaeli Sanayi Odası Oda Orkestrası topluluklarında 1. keman ve başkeman olarak görev aldı. Okuldan 2009 yılında mezun olmuş ve Keman Dalı üzerine yüksek lisans yaptı. Utku Barış Andaç aslen Batman Hasankeyf’lidir. Bir dönem Marmara Üniversitesi’nde yarı zamanlı bölümünde ücretli keman öğretmenliği yapmıştır.

Günümüzde müzik eğitmeni ve yaratıcı müzisyen olarak çalışmalarını sürdürüyor.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam