berkehan çalık

Genç Yetenek Berkehan Çalık ve İlk Teklisi: Yarınlar

Ayşe Aslıhan

24 yaşındaki genç R&B sanatçısı Berkehan Çalık, Yarınlar isimli teklisi ile karşımızda! Çalık, ilk şarkısını Universal Müzik Türkiye etiketiyle müzikseverlerin beğenisine sundu.

Çalık‘ın adını daha önce hiç duymuş muydunuz? Hadi biraz onu tanıyalım! Genç sanatçı, 9 Haziran 1996’da Adana’da doğdu. İlköğretim, orta öğretim ve lise eğitimini Mersin’de tamamlayan Berkehan, daha sonra üniversite eğitimi için Antalya’ya taşındı ve Akdeniz Üniversitesi’nde İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirdi. Akabinde İzmir’e taşınıp Ege Üniversitesi’nde Almanca Mütercim Tercümanlık eğitimine başladı.

Müziğe ise 4 yaşındayken piyano çalarak başlayıp, daha sonra ise 7 yaşında gitar ile tanıştı… İlerleyen yaşlarına kadar ilgisi vokal yapmak üzerine değil, daha çok müziğin alt yapısını öğrenmeye yönelik olan Berkehan, 14 yaşında, sözlerini yazıp kendi şarkılarını yapmayı istediğine karar verdi. Uzun yıllardır yaptığı ve ilgilendiği müzik farklı tarzlara evrildi ve şu an yapmakta olduğu tarz, R&B, Trap, Hip&Hop gibi tarzlara daha yakın oldu… Berkehan Çalık, Covid-19 pandemi sürecinde, yıllardır yarattığı şarkıları yayınlamaya karar verdi.

Yetenekli sanatçının ilk teklisi ise tüm dijital platformlarda yerini aldı! Yarınlar şarkısının video klibi, Covid-19 sebebiyle karantinada geçirilen dönemde, evde oluşturuldu. Balkan Karışman’ın yönetmenliğini yaptığı klip, dikkat çekici bir iş oldu. Şarkının sözü ve müziği yine sanatçının kendisine ait… Prodüksiyonu ise Atakan Sarpün üstlendi.

Berkehan Çalık ile tanışmaya hazır mısınız?

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam