ahmet tiryakioğlu

Ahmet Tiryakioğlu ve Gözde Öney’den Yeni Single: Mucize

Aygün Akdağ

Ahmet Tiryakioğlu, 2020 Haziran ve Temmuz aylarında art arda yayınladığı “Hak Ettik” ve “Niye Bu Kadar” teklilerinden sonra yeni teklisi Mucize” ile karşımızda.

Mucize şarkısı birbirini hala seven ve bu durumdan dolayı birbirinden uzaklaşan bir çiftin hikayesi… Şarkı hem umudu, hem de umutsuzluğu anlatıyor. Sözü, müziği ve düzenlemesi Ahmet Tiryakioğlu’na ait olan MucizeGözde Öney‘in naif sesi ile daha da güzel hale geliyor.

Şarkının tüm enstrümanları dijital programlar ile Tiryakioğlu tarafından çalındı. Düzenlemede Bikem Portakal’ın ve mix aşamasında Okay Aynur’un dokunuşlarıyla son haline ulaşan Mucize’nin kapak görseli ise çok yönlü sanatçı/ressam Ayşe Kapusuz tarafından hazırlandı.

Ahmet Tiryakioğlu – Mucize feat. Gözde Öney yayında!

Ahmet Tiryakioğlu kimdir?

Müzisyen bir aileden gelen Ahmet Tiryakioğlu, görsel iletişim ve tasarım uzmanı. Çalışırken müzik merakından uzak kalmadı, bu süreçte 300’den fazla beste yazdı, kendine hayali albümler hazırladı. Ve Bodrum’a göç edince nihayet 15 yıllık hayalini gerçekleştirdi, 1 adındaki albümünü yayımladı. Kayıtları ve miksleri Bodrum’daki köy evinde gerçekleştiren Tiryakioğlu; eski analog synthesizer’lar, büyük ve yoğun davullar, sinematografik bir anlatım ve aranjman yapısıyla dinleyiciyi baş başa bırakıyor.

Bir röportajında “Şarkılarınızın isimlerine nasıl karar veriyorsunuz?” sorusuna şöyle cevap vermiş:

Şarkı isimleri benim için bazen en kolayı. İlk ritme karar verirken ya da ilk kelimeleri yazmadan hemen önce belli olmuş oluyor. Hatta zaman zaman melodi bile yokken, tek bir kelimeden yola çıkıyorum. O kelime de şarkının başlığı oluyor. Baldırlarım, Galiba ve Kaybettin’in üretimi tam olarak böyle oldu. Tamamen doğaçlama üretilmiş, hele ki enstrümantal yoğunluğu fazla olan şarkıların isimlerine de belli bir süre dinledikten sonra karar verebiliyorum.

ahmet tiryakioğlu

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam