Andy Vajna

Rambo’nun Yaratıcısı Andy Vajna Hayatını Kaybetti

Ayşe Aslıhan

Dünyaca ünlü oyuncular Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger ve pop yıldızı Madonna ile çalışan Macar sinema yapımcısı Andy Vajna yaşamını yitirdi.

Sylvester Stallone Instagram’da Vajna için “Rambo’yu yaratan adam” ifadesini kullandı.

Macaristan Ulusal Film Fonu, uzun süredir hasta olan Andy Vajna‘nın Budapeşte’deki evinde 74 yaşında hayata veda ettiğini duyurdu.

ABD’de Mario Kassar ile 1970’lerin ortasında kurduğu Carolco firmasıyla Rambo serilerinin yanı sıra Gerçeğe Çağrı, Zafere Kaçış, Kızıl Ateş, Şeytan Çıkmazı ve Yakışıklı Johnny filmlerinin yapımcılığını üstlenen Vajna, 1989’da Carolco ile yollarını ayırdıktan sonra Terminator 3: Makinelerin Yükselişi, Zor Ölüm 3, Kırmızı Leke, Nixon, Ben Casus ve Evita filmlerine imzasını atmıştı.

Arnold Schwarzenegger, Vajna’nın ölümü üzerine Twitter’da “Dev filmler yapmak için stüdyolara ihtiyacınız olmadığını kanıtlamıştı. Büyük bir kalbi vardı, çevredeki en cömert adamlardan biriydi. Onu özleyeceğim” paylaşımını yaptı.

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam