Küçük İskender : Öldüğümü Duydukları Gün Dansa Gitsinler.

burcinturna

Şair ve yazar olan Küçük İskender , son bir yıldır hastanede kanser tedavisi görüyordu. Bu sabah vefat ettiği haberi alındı.

Şair Adnan Özer, Küçük İskender’le yaşadığı bir anıyı ise şu sözlerle anlattı:

“Ben bir dergi çıkarıyordum, o zaman bana şiiriyle beraber ilkokul fotoğrafını getirmişti. Bana şaka yapıyordu ben onu anladım ama basacağım bunu dedim. İlkokul fotoğrafıyla beraber yayınlamıştım şiirini. O çok hoşuna gitmişti. Hızlı yaşadı İskender. Konuşurduk söylerdik ama şair milleti ne kadar dinleyecek ki? Laf dinlemez, kendimden de biliyorum. Çok büyük bir yetenekti. 2 sene önce bir organizasyon yapmıştım bir araya gelmiştik. Çok saygılı biriydi. Başımız sağ olsun.”

Küçük İskender

Yazar Ahmet Ümit, Küçük İskender ‘in hayatını kaybetmesine ilişkin olarak sosyal medyada yaptığı paylaşımda bulundu. “Ölüm değil, çoktan yendin sen onu ama çok derin bir uyku bu İskender. Keşke hiç uyumasaydın be kardeşim…”

Şair ve yazar Tuna Kiremitçi de “Büyük bir şair, tertemiz bir yürek, tanıdığım en ilham verici insanlardan birisi gitti. Çok üzgünüm. Güle güle Küçük İskender. Orada bekle bizi eski dost.” ifadelerini kullandı.

Oyuncu Levent Özdilek ise paylaşımında şair için şu satırlara yer verdi: “Hoşça kal güzel kalpli kardeşim… Seni özleyeceğiz ve özledikçe şiirlerinle seni yad edeceğiz.”

Küçük İskender, bir röportajında sevenlerine vasiyet niteliğindeki şu sözleri söylemişti:

“Benim öldüğümü duydukları gün dansa gitsinler. Bir gün önce dansa gidenler de çok özledikleri sevgililerini arasınlar. Arayanlar varsa parti versinler. O gece çok eğlensinler. Ben öldüm diye eğlenmesinler. Böyle bir adam yaşadı diye eğlensinler.”

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam