Filmler

Yazın Ortası: Hala Tatile Gidemeyenler İçin En İyi Tatil Filmleri

Aygün Akdağ

Vicky, Cristina, Barcelona

Amerikalı iki arkadaş Vicky ve Cristina, İspanyol bir sanatçıyla tanışıp İspanya’ya tatile gitmeye karar verirler. Çekici sanatçı Javier Bardem ve onun bir o kadar karmaşık eski eşi Penélope Cruz ile alışılmadık bir aşk üçgeninde kendilerini bulacaklardır. Vicky (Rebecca Hall) evlenmek üzere olan ancak muhafazakar ve tutucu bir kadındır. Cristina (Scarlett Johansson) ise açık görüşlü ve özgür ruhlu bir kadındır. Kaderleri kesişen üç insan arasında doğan yasak aşk ilişkisi kaotik sonuçlar doğuracaktır. Bu filmde sanata doyarken bir yandan da Barselona’nın büyülü atmosferini keşfedeceksiniz.

Little Miss Sunshine

Genç kızlarını güzellik yarışmasının finallerine sokmaya kararlı bir aile, VW otobüslerinde şehirlerarası bir seyahate çıkarlar. Bu ailenin özelliği ise bütün üyelerinin birbirinden farklı ve kendine has karakterler olması. Oldukça düşük bütçeyle çekilen bu seyahat filmi döneminde gişe rekorları kırdı.

Dirty Dancing

Bir yaz kampında dans öğretmenliği yapan Johnny Castle (Patrick Swayze), iş dışında kalan vakitlerinde de diğer dansçılarla dans etmektedir. Baby (Jennifer Grey) Johnny’e aşık olur ve onun hem sevgilisi hem de dans partneri olur.80’li yılların önemli filmlerinden biri sayılabilecek yapım, 1988’de en iyi şarkı dalında Oscar ödülünü ‘The Time of My Life’ şarkısıyla kazandı.

Mamma Mia

Meryl Streep’in en renkli filmlerinden biri Mamma Mia. Sophie annesiyle birlikte, babasını tanımadan büyümüş bir genç kızdır. Evlenmeye karar verdiğinde düğününe annesinin günlüğünden potansiyel baba olarak belirlediği 3 kişiyi davet eder. Bu unutulmaz müzikal İsveçli pop grubu ABBA’nın şarkıları eşliğinde hayat buluyor.

Eat Pray Love

Julia Roberts’ın başrolünü oynadığı 2010 yapımı kitap uyarlaması bu yapım, sıkıntılı bir boşanmanın ardından kendini keşfetmek için İtalya, Hindistan ve Bali’yi kapsayan uzun bir yolculuğa çıkan Elizabeth’in hikayesini anlatıyor.

Blended

Lauren ve Jim bekar, orta yaşlarda iki yetişkindir. Arkadaşlarının onlara ayarladığı buluşma berbat geçince bir daha asla görüşmemeye karar verirler. İkisi de birbirinden habersiz çocuklarıyla yapacakları bir tatil planlamış ve Afrika’da bir safari tatil köyünde karşılaşmışlardır. Bu tatil, birlikte aynı süit odayı paylaşmak durumunda kalacakları bir haftalık bir maceraya dönüşecektir!

One Week

https://www.youtube.com/watch?v=A8hgJ1MG_ZQ

Toronto’dan Tofino’ya gidiyor olan Ben Tyler’ın motor günlükleri bu yapım. Filmde rota üzerindeki önemli yerler gösterilirken bir yandan da Ben’in hayatının anlamını aramasını izliyoruz.

Thelma and Louise

Yönetmen Ridley Scott’ın bu çok önemli feminist yol filmi 1990’ların en iyi filmleri arasında gösteriliyor. Garson kız Louise (Susan Sarandon), ihmalkar ve cinsiyet ayrımcısı kocasıyla birlikte olan arkadaşı Thelma’yı (Geena Davis) ayartır. Birlikte bir haftasonu araba seyahatine çıkarlar. Bu seyahat durdukları ve eğlendikleri barın arkasında bir adamın Thelma’ya tecavüz etmeye yeltenmesiyle karışır. İkili kimsenin onlara inanmayacağını düşündükleri için kanun kaçağı durumuna gelirler.

Into The Wild

Into the Wild günümüzün en bilinen ve en önemli şehirden kaçış temalı yapımlarından bir tanesidir. Büyük şehirden yaban hayatına, yapaydan doğala giden bir dönüşümün her anına tanık olabileceğiniz bu film aynı zamanda bir gerçek hayat hikayesi. Sean Penn’in yönetmenliğini üstlendiği, iki dalda Oscar’a aday gösterilen filmin başrollerinde Emile Hirsch ve Vince Vaughn bulunuyor…

Spring Breakers

Klasik bir spring break eğlencesinden daha farklı olan bu filmde, tatil için gereken parayı büyük bir soygun yaparak elde etmeyi başaran, uyuşturucunun dozunu kaçıran ve kendilerini bir kartelin ortasında bulan 4 kadın arkadaş anlatılıyor. Selena Gomez, Ashley Benson, Vanessa Hudgens, Rachel Korine ve James Franco’nun başrolleri paylaştığı bu filmin yönetmenliğini ve senaristliğini ise dördüncü uzun metrajlı işine imza atan Harmony Korine üstleniyor.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam