Karma Galeri: Steve Wang ve Canlı Heykelleri

Aygün Akdağ

Sanat dünyasının; özellikle film ve oyun dünyasının vazgeçilmezleri olan heykeller; dünyanın dört bir yanında bütün gösterişleri ve incelikleriyle bizleri bekliyor! Genellikle insan ve hayvanlar üzerine yoğunlaşılan heykel sanatı, taş ve ahşap üzerine yontulacağı gibi, kıl ve balmumu gibi ara maddelerle de modellenebiliyor… Canlı heykel sanatı ise kimimize göre sadece görsellikten ibaretken; kimimize göre işimizin bir parçası haline gelebiliyor. İşte o örneklerin başında gelebilecek bir isim: Steve Wang ile tanışın!

Steve Wang, makyaj ve sinema konusunda ödüllü bir heykeltraş. 1989’dan bu yana Rollerblade II: Taken By Force, The Guyver, Sirens of The Deep, Power Rangers Lost Galaxy ve Kamen Rider: Dragon Knight gibi filmlerin yardımcı yönetmen ve yönetmenliğini yapmış. Ünlenmesiyse Sarah Kerrigan‘ın (The Queen of Blades) heykelini betimlemesiyle başlamış… Sonrasında Blizzard ile anlaşarak bir süre heykel modellemeye devam etmiş. Bu aralar Riot Games‘in şampiyonlarını betimliyor!

İşte Steve Wang‘ın elinden çıkan mükemmel canlı heykellerden yalnızca birkaçı…

Bu alışkın olmadığımız eserlerin sahibi Steve Wang kimdir?

Tayvan’da doğan Steve Wang, ailesi ile beraber dokuz yaşındayken Amerika’ya taşındı. En büyük ilham kaynağı, çocukluğundan beri takipçisi olduğu Tokusatsu süper kahraman TV programları Ultraman ve Kamen Rider idi. Bununyanı sıra Master of the Flying Guillotine dahil Hong Kong Kung Fu filmlerini de seviyor!

Deneyimli bir makyaj sanatçısı ve yaratık tasarımcısı olarak Steve, kendisinden önce Stan Winston, Rick Baker ve Dick Smith gibi isimlerle de çalıştı.

1994’te manga süper kahramanı Guyver’ın Guyver: Dark Hero adlı filmine uyarlamasıyla büyük övgüler aldı. Dikkat çeken bir diğer proje ise Mark Dacascos ve Kadeem Hardison‘ın rol aldığı doğrudan video filmi Drive oldu. Yıllar önce yaptığı 8 mm’lik kısa film serisine dayanan Kung Fu Rascals gibi bağımsız filmler de yaptı.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam