pasted image 0

Jurassic World Kretase Kampı’nın Fragmanı Geldi!

Suna Simge Çakmak

Steven Spielberg’in yapımcılığını üstlendiği Jurassic World Kretase Kampı, 18 Eylül 2020’de Netflix’te! İlk sezonu 8 bölümden oluşan yapımı, diziseverler merakla bekliyor.

Gişe rekortmeni film Jurassic World ile aynı zamanda geçen Jurassic World Kretase Kampı, Isla Nublar’ın diğer ucundaki yeni bir macera kampında mahsur kalan altı gencin hikayesini anlatacak.

Filmdeki olaylarla beraber dinozorlar adanın dört bir yanına dağıldığı için, bu gençlerin hayatta kalma mücadelesini izleyeceğiz. Kendilerinden ve kamp arkadaşlarından başkasına güvenemeyeceklerini fark edecekler… Dış dünyaya ulaşamayan altı genç, dinozorlardan kurtulmak ve tüm dünyayı tehdit edecek kadar derin gizli sırları ortaya çıkarmak için el ele vermek zorunda kalacaklar. Birer yabancı olarak başladıkları bu macerada, önce arkadaş, sonra da aile olmaları gerektiğini bambaşka yollarla anlayacaklar.

Jurassic World bir filmdi ve Jurassic Park’ın bir parçasıydı!

Jurassic World hikayesinden süregelen bu dizi, Jurassic Park isimli bilim kurgunun da bir parçası… Birbirine bağlı bu hikayelerin kesiştiği nokta olan Jurassic World’un hikayesi ise oldukça ilginç.

Jurassic World Fallen Kingdom GIFs - Get the best GIF on GIPHY

Kosta Rika yakınlarındaki Pasifik kıyılarında kurulu olan Isla Nublar adası, bundan tam 22 yıl önce Jurassic Park hikayesinin başlangıcına ev sahipliği yapmıştı… John Hammond‘ın tasarladığı sıradışı park projesi, yıllar sonra hayata geçiriliş ve böylece dinozor temalı, tam teşekküllü bir park ortaya çıkmıştı. Ne var ki Jurassic World adındaki bu parkın sahibi Simon Masrani ve yardımcıları için, yıllar içerisinde azalan ziyaretçi sayısı çok büyük bir soruna dönüştü! Bu nedenle ziyaretçilerin ilgisini artırmak amacıyla riskli bir planı uygulamaya koydular… Simon Masrani’nin sahibi olduğu şirket, parktaki dinozorların genlerinden yeni bir dinozor türü yaratmaya karar verdi.

Ancak bu plan, ada sakinlerinin hayatını tehlikeye atacak ciddi bir tehditle sonuçlandı.

Sinema tarihinin en önemli serilerinden biri olan Jurassic Park’ın son filminin yönetmeni Safety Not Guaranteed filmiyle tanıdığımız Colin Trevorrow idi. Filmin senaryo aşamasında ise dört farklı yazarla birlikte çalışıldı. Bu isimlerden biri, ilk Jurassic Park filminde olduğu gibi sonrakilerde de imzası bulunan Michael Crichton oldu.

The Official Site of Michael Crichton
Michael Crichton.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam