Cem Adrian ve Sezgin Alkan - Hatırla

Cem Adrian ve Sezgin Alkan Yeniden Bir Arada: Hatırla

Ayşe Aslıhan

Sezgin Alkan ve Cem Adrian işbirliğinde hazırlanan ve yine Cem Adrian’ın seslendirdiği ‘Hatırla‘ tüm dijital müzik platformlarında yayında!

Hatırla” isimli parça ile Perşembe gecemizi şenlendirenlerden biri de Cem Adrian oluyor. Müzikal birlikteliklerinde 13. yılı geride bırakan iki isim, bu defa daha da karanlık bir orkestrasyon ile uzakları, parçalanmışlıkları ve özlemleri bizlere hatırlatıyor.

Enstrümental piyano müziğinin Türkiye’deki önemli temsilcilerinden Sezgin Alkan, çıkacak albümünün beşinci teklisi “Hatırla’’ ile sevenlerinin karşısına geçiyor.

Sözleri Cem Adrian’a, müzik ve düzenlemesi ise Sezgin Alkan’a ait olan, CES Yapım etiketiyle yayınlanan şarkının mix ve masteringi ise Levent Üstüner’e ait.

İzliyorum… Bir çizginin ötesine geçiyorsun adım adım…
Ellerimde tutunmayan, eriyen kar gibi kayıp giden damla damla…
Hatırla… Nasıl da bir rüya çizmiştik bu renksiz dünyaya…
Hatırla… Nasıld a inanmıştık uzaklardan güçlü olmaya…

Sezgin Alkan kimdir?

Müzisyen bir baba ile ev hanımı bir annenin oğlu olarak 23 Nisan 1985’te İstanbul’da doğan Sezgin Alkan, müziğe küçük yaşlarda ilgi duymaya başladı. Alkan, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarında eğitim gördü. Günümüzde de birlikte çalışmaya devam ettiği Türk müzisyen Cem Adrian ile 2008 yılında tanıştı. Aynı yıl Cem Adrian’ın daha sonra ikincisi de çıkacak olan Essentials / Seçkiler albümünde yer aldı.

Sezgin Alkan’ın ilk solo albümü En Değerli Siyahım ise 2018 yılında çıktı. Ardından 2019 yılında Hatıra Notları albümünü, hemen ardından aynı yıl içinde Gölgem albümünü yayımladı. Kendi çalışmalarının yanı sıra Halil Sezai, Ceylan Ertem, Şanışer, Pamela Spence, Mercan Dede, Eda Baba, Manuş Baba ve Çağan Şengül gibi pek çok müzisyen ile birlikte çalışan Alkan, müzik hayatına muhteşem çalışmalarla devam etmekte…

Sezgin Alkan, 15 Kasım Pazar günü ise İstanbullular için bir müzik ziyafeti sunuyor!

https://www.instagram.com/p/CGaesUoBGWy/

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam