Atatürk

“Bir Kültür İnsanı Atatürk” Sergisine Bekleniyorsunuz!

dilruba

serMaksem’de olacak “Bir Kültür İnsanı Atatürk” sergisi ziyaretçilerini bekliyor!

İstanbul’un en gözde sergi mekanlarından biri olan Maksem Cumhuriyet Sanat Galerisi kapılarını açıyor. Uzun bir aradan sonra özel bir sergiyle açılıyor. “Bir Kültür İnsanı Atatürk” ile sergisi ile Maksem ziyaretçi kabul ediyor. Bu sene 10 Kasım’a özel görsellerin de yer alacağı sergi, oldukça ilgi çekeceğe benziyor.

29 Ekim ile 21 Kasım tarihlerinde ziyaretçi kabul ediyor.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında sergi açık kalmıştı. 29 Ekim – 21 Kasım 2021 tarihleri ​​arasında Maksem / Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisi’nde… “Bir Kültür İnsanı Atatürk” sergisi özellikle yarın ziyaretçi kabul edecek.

Sergide Mustafa Kemal Atatürk’ün cumhuriyetin kuruluşuyla birlikte hayata geçirdiği inkılapların kültür, sanat ve eğitim hayatımıza etkileri arşivdeki fotoğraflarla anlatılıyor. Serginin küratörülüğü Didem Çapa tarafından yapıldı. Sergide ayrıca Atatürk’ün askeri ve siyasi kimliğinin yanı sıra kültür sanat ve eğitime verdiği önemi vurgulamakta. Fotoğraflar ile inkılapların anlatıldığı sergisi arşiv kayıtlarından oluşmakta.

Sergi 54 fotoğraftan oluşmakta.

Bir Kültür İnsanı Atatürk Sergisi
Sergide Yeni Türk harflerinin kabulü, Türk dili ve tarihi enstitülerinin kurulması anlatılmakta.  Ayrıca Türkiye’de üniversite reformu ve akademik çalışmalar; Yurtdışına gönderilen yabancı öğrenci ve akademisyenlerin Türkiye’ye davet edilmesi gibi konularda yer almakta. Eğitim, kültür ve sanat adına hayatımızı aydınlatan 54 fotoğraftan oluşan sergi, 10 Kasım Atatürk’ü Anma günü ve Atatürk Haftası’nı da kapsayacak şekilde 21 Kasım’a kadar açık olacak.

 

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam