Minimalizm Üzerine Yazılan 5 Önemli Kitap

Reha Özcan

Minimalizim, fiziksel çevrenizde bazı değişiklikler yapmanızı gerektirir. Ama aynı derecede önemli olan düşünce tarzınızı değiştirmektir.

Ve günümüzün tüketici odaklı toplumunda, her zaman bu kadar kolay bir seçim değildir. “Çok daha iyidir” zihniyetine hayır demek ve bilinçli olarak daha azıyla yaşamayı seçmek toplumun gözünde oldukça verimsizdir.

Bu kitapları okuduktan sonra her şey değişecek!

Aynı fikirde olan seslerle tanışmak sizi cesaretlendirecek. Ve ilham verecek hikayeler duymak da seçiminizi desteklemek için çok önemlidir. Minimalizm ve hayatınızı kolaylaştırma yolculuğunuzda, sizi motive edip ilham verebilecek bazı kitap ipuçlarını bir araya getirdik.

İşte sade yaşamı ve minimalizm kucaklama yolculuğunuzda motivasyon kaynağınız olan 10 kitap…

1) Marie Kondo – Hayatı Sadeleştirmek İçin Derle, Topla, Rahatla

Hangimiz dağınık değiliz ki? Evimiz, işyerimiz, hayatımız…. Peki derli toplu olmak bu kadar mı zor? Saatlerinizi ayırarak topladığınız her yer kısa sürede yine mi dağılıyor? Belki de şimdiye kadar yanlış yöntemleri uyguladınız. Japon temizlik ve organizasyon uzmanı Marie Kondo, Minimalizim konusunda size yardımcı olmaya hazır.

2) Joshua Fields Millburn & Ryan Nicodemus – Minimalizm: Anlamlı Bir Yaşam

Joshua Fields Millburn yazarının eşsiz eseri olan Minimalizm Anlamlı Bir Yaşam kitabıdır. Ryan Nicodemus tarafından basılmıştır. Minimalizm Anlamlı Bir Yaşam kitabı ayrıca Sosyoloji kategorisi altında bulunan Kişisel Gelişim alt kategorisinde bulunmaktadır.

3) Francine Jay – Azla Mutlu Olmak

Bütün dünyada büyük ilgi gören sade ve minimalist yaşamın öncüsü Francine Jay, Azla Mutlu Olmak’ta eşyalarımızla ilişkimizi yeniden tanımlarken evimizi kalabalıktan arındırmak için pratik yollar sunuyor. Sonuç olarak sade bir yaşamın insanı nasıl özgürleştireceğini anlatarak. Önce kendinize, sonra dünyaya büyük bir iyilik yapın. Azla mutlu olun.

4) Shunmyo Masuno – Basit Yaşam Sanatı

Basit yaşamak, Zen stili yaşamaktır. Sonuçta hayatın karmaşasından ne kadar yakınsak da, dünyayı değiştirmek kolay değil. Çünkü Dünya istediğimiz yönde gitmiyorsa, belki de yapmamız gereken kendimizi değiştirmek ve basit bir yaşam sürmeyi öğrenmektir. İşte bu kitap bize 100 adımda basit yaşamanın, ayrıca modern hayatın kaygılarından uzaklaşmanın yöntemini öğretiyor.

5) Call Newport – Dijital Minimalizm

Dijital Minimalizm’de Cal Newport, dijital minimalistlerin ortak uygulamalarını ve onları destekleyen fikirleri tanımlar. Dijital minimalistlerin sosyal medya ile ilişkilerini nasıl yeniden düşündüklerini belirtiyor.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam