IMDb’ye Göre En İyi 10 Türk Kadın Oyuncu

Ayşe Aslıhan

Türk kadın oyuncular, yerli ya da global yapımlardaki performanslarıyla bizleri daima gururlandırıyor. Çoğu Türk kadın oyuncu, dizilerdeki ve filmlerdeki rolleri ile izleyicilerin beğenisini kazanıyor. Ancak bazı Türk kadın oyuncuları var ki, IMDb’ye göre, onlar fazladan birkaç alkışı hak ediyorlar! Bu başarılı oyuncular, oyunculuk performansları ile izleyicileri televizyon ekranına kilitliyorlar. Filmler, diziler ve TV programları hakkında bilgiler barındıran IMDb, en iyi Türk kadın oyuncuları tek bir listede topladı. İşte en iyi Türk kadın oyuncular…

10. Başak Köklükaya

IMDb’ye göre en iyi Türk kadın oyuncular arasında bulunan Başak Köklükaya, 19 Nisan 1974 yılında Ankara’da doğdu. Başarılı oyuncu, kariyeri boyunca birçok film ve dizide rol aldı ve almaya devam ediyor. Başak Köklükaya’nın rol aldığı en iyi film ve diziler arasında Mustafa Hakkında Her şey, Yanık Koza, İşe Yarar Bir Şey, Küçük Kıyamet, Atiye, İtiraf ve Üçüncü Sayfa gibi sevilen yapımlar yer alıyor.

9. Aslı Enver

Asli Enver Babil GIF - Asli Enver Babil Nihal - Discover & Share GIFs

Sarışın Türk oyuncular arasında bulunan Aslı Enver, 10 Mayıs 1984 tarihinde Londra’da doğdu. 2007-2011 yılları arasında yayınlanan Kavak Yelleri dizisi ile çıkış yapan güzel oyuncu, daha sonrasında Suskunlar, Kayıp, Kış Güneşi, Öteki Taraf, İstanbullu Gelin ve Babil gibi yapımlarda rol aldı.

8. Hasibe Eren

Türk aktrisler arasında bulunan Hasibe Eren, 6 Haziran 1975 yılında doğdu. Başarılı oyuncu, 1996 yılında Sıdıka dizisi ile ün kazandı. Daha sonrasında Avrupa Yakası, Yalan Dünya, Jet Sosyete, Kara Bela, ve Yaktın Beni gibi komedi içerikli dizi ve filmlerde rol alarak ününe ün kattı.

7. Adile Naşit

Adile Nasit Turk GIF - Adile Nasit Turk - Discover & Share GIFs

En iyi Türk aktrisler arasında bulunan Adile Naşit, 17 Haziran 1930’da doğdu ve 11 Aralık 1987 tarihinde vefat etti. Adile Naşit, Hababam Sınıfı serisi, Süt Kardeşler, Tosun Paşa, Neşeli Günler, Bizim Aile ve Gülen Gözler gibi sevilen yapımlarda rol aldı. Başarılı oyuncu, oyunculuk kariyeri boyunca aldığı her rol ile izleyicilerin gönlünü fethetti.

6. Ayşen Gruda

Best Aysen Gruda Film Actor GIFs | Gfycat

Ayşen Gruda, 22 Ağustos 1944’te doğdu ve 23 Ocak 2019 tarihinde vefat etti. Gruda, tıpkı Adile Naşit gibi birçok filmde rol aldı ve aldığı her rol ile izleyicilerin beğenisini kazanmayı başardı. Başarılı oyuncu, Hababam Sınıfı serisi, Çöpçüler Kralı, Neşeli Günler, Şabanoğlu Şaban, Çiçek Abbas ve Gülen Gözler gibi filmlerdeki oyunculuk performansıyla hafızalara kazındı.

5. Şebnem Sönmez

şebnem sönmez

Şebnem Dönmez, 5 Haziran 1968 yılında İstanbul’da doğdu. Lisedeyken tiyatrolarda rol aldı, üniversiteyi bitirdikten sonra ise Dormen Tiyatrosu’nda çalıştı. Daha sonra televizyon dizilerinde ve filmlerde rol almaya başladı. Başarılı oyuncunun rol aldığı en iyi film ve diziler arasında Vizontele, Döngel Kârhanesi, Toprağın Çocukları, Abdülhamid Düşerken, Elveda Rumeli ve Yedi Numara yer alıyor.

4. Demet Evgar

Demet Evgar GIF - Demet Evgar - Discover & Share GIFs

En iyi Türk kadın oyuncular arasında bulunan Demet Evgar, 18 Mayıs 1980 yılında Manisa’da doğdu. Başarılı aktris, eğitim yıllarında sürekli tiyatrolarda görev aldı. Aslı ile Kerem, Bütün Çocuklarım ve Emret Komutanım adlı diziler… Ve Banyo ve Beyza’nın Kadınları isimli filmlerle oyunculuk kariyerine güzel bir giriş yaptı. Daha sonrasında 1 Erkek 1 Kadin, Güneşi Gördüm, Yahşi Batı, Sen Aydınlatırsın Geceyi, Avlu ve Alev Alev gibi sevilen yapımlarda rol aldı.

3. Özgü Namal

Kurtlar Vadisi Kurtlar Vadisi Pusu GIF - Kurtlar Vadisi Kurtlar Vadisi Pusu Elif Eylül - Discover & Share GIFs

Özgü Namal, 28 Aralık 1978 yılında doğdu. Güzel ve yetenekli oyuncu, Kurtlar Vadisi, Anlat İstanbul, O… Çocukları, Beynelmilel, Organize İşler, Hanımın Çiftliği ve Merhamet gibi film ve dizilerde rol aldı. Kurtlar Vadisi’nde hayat verdiği Elif karakteri büyük beğeni topladı.

2. Gülşen Bubikoğlu

Eski Türk Filmi — Gülşen Bubikoğlu ~ Üç Kağıtçılar, 1975 | Celebs

Yeşilçam’ın en sevilen oyuncularından biri olan Gülşen Bubikoğlu, 5 Aralık 1954 yılında İstanbul’da doğdu. Güzel oyuncu, uzun ve başarılı bir oyunculuk kariyerine sahip oldu. Ah Nerede, Vahşi Gelin, Gırgıriye ve Canikom gibi onlarca filmde rol aldı. Ayrıca Macaristan, Moskova, Kuveyt ve Cannes gibi festivallerde ülkemizi temsil etti.

1. Demet Akbağ

Olamaz Perihan GIF - Olamaz Perihan Demet Akbağ - Descubre & Comparte GIFs

En iyi Türk kadın oyuncular arasında yer alan Demet Akbağ, 23 Aralık 1960 tarihinde Denizli’de doğdu. Başarılı oyuncu, oyunculuk eğitimi aldıktan sonra tiyatrolarda görev aldı. 1986’da Zeki Ökten’in Davacı filminde rol alarak sinema kariyerine ilk adımını attı. Daha sonrasında Tersine Dünya, O… Çocukları, Organize İşler, Vizontele, Vizontele Tuuba, Hükümet Kadın 1-2 gibi sevilen filmlerde rol aldı.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam