Karma Türkiye İstanbul Aydın Üniversitesi ve İstanbul Aydın Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Merkezi iş birliğiyle oluşturulan “Dünyanın Yeni Trend’i: Podcast ve Sesli İçerik” paneli, öğrencilerin ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleşti.
Türkiye’nin ilk podcast, sesli içerik ve dijital radyo platformu Karma Türkiye, İstanbul Aydın Üniversitesi’nde öğrencilerle ve akademisyenlerle buluştu. Üniversitenin merkez kampüsünde gerçekleştirilen “Dünyanın Yeni Trend’i: Podcast ve Sesli İçerik” paneli, Karma Türkiye’de pod yayıncısı ve sesli içerik üreticisi de olan sunucu Aynur Ayaz moderatörlüğünde gerçekleşti.
Dilruba Özcan Hocaoğlu: “İzleyebildiğiniz her şey, Karma Türkiye ile artık dinlenebilir.”
Panel, Karma Türkiye kurucu ve CEO’su Dilruba Özcan Hocaoğlu’nun açılış konuşması ile başladı. Dilruba Özcan Hocaoğlu, konuşmasında “2016’da başlayan yolculuğumuz, 2019’da RTÜK İnternet Yayıncılığı lisansı ile resmileşti. 2022 Ekim ayında Karma Türkiye platformu, aslında yenilenen yüzü ile sizlerle buluştu. Bugün platformumuzu, podcast ve sesli içeriğin tam olarak ne olduğunu anlatacağız. Ayrıca nasıl içerik üretici olabileceğinizi ve ne gibi imkanlarla bizimle birlikte yol alabileceğinizi konuşacağız. Kullanıcı ve üreticilerin bir araya geldiği teknoloji tabanlı platformumuza www.karmaturkiye.com web portalından ya da uygulama mağazalarından Karma Türkiye ismiyle ulaşabilirsiniz. Alanında ilk ve tek olan Karma Türkiye’ye üye olmak da çok kolay. Üye olarak podcast’lerin tamamını ve sesli içeriklerin ilk bölümlerini dinleyebilirsiniz. Ayrıca, kesintisiz müzik akışı ve özel canlı yayınları ile öne çıkan dijital radyomuza ulaşabiliyorsunuz. Premium üyelerimiz ise chat özelliği, kişiselleştirilmiş profiller gibi topluluk özelliklerine erişiyorlar. Bunların yanı sıra; sesli içeriklerimizin tamamını erişim var. İzleyebildiğiniz her şeyi Karma Türkiye ile dinleyebilirsiniz.” ifadelerini kullandı.
Podcast dünyası büyüyor!
Ardından İstanbul Aydın Üniversitesi Kurumsal İlişkiler Daire Başkanı Çelik Şengönül konuşmasını yaptı. “Her platform gibi bu platformda da içerik üreticiler onaylı sanatçı profilleriyle yer alıyorlar. Bu durum aslında pod yayıncısı ya da sesli içerik oluşturucu olmak için büyük bir keyif. Bu keyifli girişimi, Karma Türkiye’yi üniversitemizde ağırlamaktan çok mutluyuz.” dedi.
Öğrencilerin ve akademisyenlerin sorularıyla beraber interaktif olarak devam eden panelin konuşmacıları ise şöyleydi:
Karma Türkiye kurucu ortağı, CTO’su ve radyo yayıncısı Reha Özcan, Karma Türkiye Yazılım Proje Yöneticisi ve AppLogist kurucu ortağı Utku Ertürk. Karma Türkiye şef editörü ve proje koordinatörü Ayşe Aslıhan Yoran.
Ve, Karma Türkiye pod yayıncısı ve İAÜ TEKMER bünyesinde faaliyet sürdüren AivaSoft Kurucu Ortağı Kadir Tamrak.
Reha Özcan, bazı istatistikler paylaştı. Podcast dünyasının yükselişini ve sesli medya anlayışının gelişimini tüm detaylarıyla anlattı. Deneyimlerini de öğrencilerle paylaştı. Ayrıca, Karma Türkiye ile ilgili panel ve konferans organizasyonlarının daha sık gerçekleşeceğine dair ipuçları verdi.
Panelde podcast, sesli içerik ve dijital radyo platformu Karma Türkiye ile ilgili soruların cevapları vardı. Yeni dünyada sesli medya ile ilgili detaylı bilgiler aktarıldı. İçerik üretici olmak isteyen herkesin yer alabileceği yerli bir platform olması, katılımcıların dikkatini çekti.
Önümüzdeki günlerde kullanıcıları ve üyeleri bekleyen sürprizler olduğuna değinen konuşmacılar, öğrencilerde merak uyandırdı.