Nicholas Sparks’ın 5 Romantik Filmi!

burcinturna

Amerikalı senarist yazar, ilk The Notebook kitabı ile en çok satanlar listesine girerek dikkat çekmiş ve kitabı filme uyarlanmıştı.

1- The Notebook

Romantik film kategorisinde baş sırada yer alan The Notebook, bakım evinde yaşayan yaşlı bir adamın hikâyesini anlatarak başlıyor. 17 yaşındaki Allie‘nin (Rachel McAdams) yaz başında ailesi ile birlikte Southern California’ya gelmesi ve taşralı bir genç olan Noah (Ryan Gosling) ile aşklarının anlatıldığı film bir klasik niteliğinde. Noah ve Allie’nin yıllara meydan okuyan tutkulu aşklarına ise 1940’ların nostaljik mekânları eşlik ediyor. The Notebook, oldukça başarılı işlenmiş konusu, farklı ama sıcak hikâyesi ile eleştirmenlerden tam not almış, hüznü, aşkı ve tutkuyu bir araya getirmiş etkileyici bir aşk filmi.

2-Safe Heaven

Aşk Limanı olarak Türkçeye çevrilen film aslında izleyenlere saklı bir cenneti vadediyor. North Carolina’da geçen film, Katie‘nin (Julianne Hough) buraya gelmesi ile başlıyor. Sığınmak için geldiği bu kasabaya hayran kalan Katie, genç yaşta eşini kaybetmiş olan Alex (Josh Duhamel) ile tanışır ve ona aşık olmaktan kaçamaz. Geçmişinden ve yaşadıklarından uzaklaşmak isteyen genç kadın kendini bir anda Alex ile romantik bir maceranın içinde bulur. Katie’nin geçmişine dair sahneleri de geri dönüşlerle izlediğimiz film, aksiyon ve merak unsurlarını da barındırmasıyla dikkat çekiyor. Gizemli bir hikayenin peşini düşmeyi sevenlerdenseniz Safe Heaven tam size göre.

3-Best Of Me

Lisede sevgili olan Dawson (James Marsden) ve Amanda(Michelle Monaghan) 20 yıl sonra tekrar buluşurlar ve aşk hikâyelerini sorgulamaya başlarlar. İki insanın geçmişteki aşklarını sorgulama sürecini izlerken hem lise yıllarını izliyoruz hem de hala aşklarının bitmediği bir pencereden gizli bir şekilde bakıyoruz.

4-A Walk To Remember

Sıcak bir romantik film olarak A Walk To Remember da Nicholas Sparks‘ın dikkat çeken yapıtlarından biri olarak sinema izleyicisi ile buluşmuş. Okulun popüler gençlerinden biri olan Landon Carter (Shane West) ceza alması sonucu okulun tiyatro kulübüne girmek zorunda kalır. Birlikte replik çalışmaya başladığı Jamie’den (Mandy Moore) asla etkilenmeyeceğini düşünen Carter, bu iddiasından kısa süre sonra kendini büyük bir aşkın baş kahramanı olarak bulur. A Walk To Remember, izleyeceğiniz en naif aşk filmlerinden biri olabilir.

5-The Longest Ride

Luke Collins (Scott Eastwood), rodeo rekorunu kırmak için çalışan taşralı bir delikanlıdır. Sophia (Britt Robertson) ise idealist bir üniversite öğrencisidir. Luke’un çıktığı rodeo gösterisinde izleyici olan Sophia ile genç sporcunun aşklarının başlaması uzun sürmez. Ancak farklı hayat tarzlarına sahip olmaları bu ilişkinin önünde bir engel oluşturmuştur. Bir tesadüf sonucu karşılaştıkları Ira Levinson’ın (Alan Alda) aşk dolu hayatı Sophia’nın bu ilişkiye bakışını değiştirecektir. İki ayrı hikâyenin içinde kaybolacağınız The Longest Ride, görülmeye değer bir sinema eseri.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam