selçuk

Karikatürist Galerisi: Selçuk Erdem

Aygün Akdağ

Selçuk Erdem isimli şahane karikatüristi tanıyor musunuz? Belki de tanıyor, çizdiklerini okuyor, gülüyor, paylaşıyor, ama hala ismini bilmiyorsunuz!

Karikatür sözcüğünün kökeni İtalyanca “doldurmak, yüklemek”, mecazi olarak da “abartmak, alay etmek” anlamına gelen “caricare” sözcüğünden gelir. Ve Selçuk Erdem bunu çok iyi becerir!

Erdem, 1976 yılında Eskişehir’de doğdu. Aslen Eskişehir’lidir. Ortaokul ve lise yıllarında karikatür çizmeye başladı. Profesyonel çizerliği 1990’da Limon dergisinde başladı. Sevenlerinin koleksiyon haline getirdiği Leman ve L-manyak dergilerinde sanatı daha da gelişti ve durmadan çizdi. Leman dergisinden ayrılarak çizer arkadaşları Erdil Yaşaroğlu, Bahadır Baruter ve Metin Üstündağ ile birlikte haftalık mizah dergisi Penguen‘i kurdu.

Çizerken kahramanları hayvanlar, yeniçeriler, uzaylılar olan karikatürler çizdi. Kişisel web sitesi, Türkiye’nin en çok ilgi çeken mizah sitelerinden biri oldu.

Mizah dergisi olan Penguen’in kurucularından olan, şimdilerde sosyal medyadaki paylaşımları ve yine yeniden çizdiği karikatürleriyle gündemde olan sevgili karikatürist Selçuk Erdem’in bize göre en güzel karikatürlerini sizler için seçtik ve galeri haline getirdik!

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam