Ali Topaloğlu

Down Sendromlu Dostumuz Ali Topaloğlu, Gülle Atmada Dünya Rekoru Kırdı!

Ayşe Aslıhan

Down Sendromlular Avrupa Atletizm ve Masa Tenisi Şampiyonasında Ali Topaloğlu bir dünya rekoruna imza attı. Bir diğer dostumuz Dilara Çevik ise, iki altın madalya kazandı.

Down Sendromlular Avrupa Atletizm ve Masa Tenisi Şampiyonası Finlandiya’da devam ederken; özel sporcu dostumuz Ali Topaloğlu, gülle atmada 10.96 metrelik atışıyla bu alanda dünya rekoru kırarak Avrupa Şampiyonu oldu.

Down Sendromlu bir diğer özel sporcumuz Dilara Çevik, gülle atmada 4.78 metre ve disk atmada 13.72 metre atarak Avrupa Şampiyonu oldu ve 2 altın madalyayla döndü. Çevik, ayrıca; 100 metrede 25,32 saniye ile ikinci, cirit atmada 8.93 metre ile ikinci, uzun atlamada 1.48 metre ile ikinci ve 400 metrede 2.25 ile ikinci olmak üzere toplamda 2 altın, 4 gümüş madalya ile 6 madalyanın sahibi oldu.

Atletizm branşında sahada gördüğümüz diğer sporcumuz Münnever Yılmaz ise, cirit atmada 11.93 metre atarak Avrupa ikincisi oldu.

Avrupa üçüncüsü olan Volkan Yavuzaslan, disk atmada 20.49 metre ve cirit atmada 20.80 metre ile göğsümüzü kabartarak bronz madalya kazandı.

Gerçek sporcular da kromozom saymaz!

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam