corona film

#COVID19: Salgını Anlatan İlk Film Çekildi!

Suna Simge Çakmak

İlerleyen yıllarda korona virüsü anlatan ve konu edinen birçok dizi, film ve belgeselin yapılacağı kesin; ama biri var ki, bu günleri değerlendirip ilk #COVID19 filmini çekti!

1 Aralık 2019 tarihinde Çin’in Hubei bölgesinin başkenti olan Vuhan’da çeşitli hastaların belirli bir neden olmaksızın gelişen ve tedavi ile aşılara cevap vermeyen bir zatürre görülmesi üzerine #COVID19 olarak adlandırılan yeni bir koronavirüs teşhis edildi. Kişiden kişiye bulaşabilen virüsün bulaşma oranı, 2020 Ocak ortasında büyüme gösterdi. İlerleyen zamanlarda Avrupa, Kuzey Amerika ve Asya-Pasifik’te yer alan çeşitli ülkelerde yaşanan virüs vakaları rapor edilmeye başlandı ve 11 Mart 2020’de Dünya Sağlık Örgütü tarafından küresel salgın ilan edildi. Türkiye’de de #COVID19 vakasının ilki, Sağlık Bakanlığı tarafından 11 Mart 2020’de açıklandı.

Henüz kesin bir tedavi bulunamamasıyla tehlikeli bir salgına dönüşen #COVID19 ‘un dünyaya hızla yayılışıyla beraber, hastalık bulunan ülkelerde yaşam düzeni tamamen değişti. Değişimle beraber; sanat alanında da üretim arttı. Şarkılar, filmler, programlar şekil değiştirdi…

COVID19 için bir film bile çekildi!

Fragmanı yayınlanan “Corona” filmi, salgın sırasında 8-9 kişinin aynı asansörde kapalı kalması ile başlıyor… İçlerinde genç, yaşlı ve hamile bireylerin bulunduğu asansör, korku dolu anlara sebebiyet veriyor. Fragman bizlere, ne kadar tuhaf bir dönem yaşadığımızı da gösteriyor…

Türkiye için koronavirüs takip uygulaması geliştirildi - Haberler

“Korku bir virüstür.”

Yönetmen koltuğunda Mostafa Keshvari’nin yer aldığı filmKorku bir virüstür” sloganı ile yola çıktı. Kanadalı yönetmene göre “Corona” filmi, birbirinden oldukça farklı kültürlerden gelen bir grup insanın salgın sırasında neler yaşadığını beyaz perdeye yansıtacak. Onların yaşamını anlatan filmde ise bizlere de çok büyük dersler çıkacak… Salgınla birlikte daha da büyüyen korkular ve ön yargılar, asansörün içinde gerilimin hızla yükselmesine sebep olacak!

Tüm dünyada korku ve panik yaratan ve insanların tek gündem maddesi hâline gelen bu salgın hakkında ilk filmi çekmenin beraberinde getireceği ilgi göz önüne alındığında, Corona‘nın tamamen fırsatçı bir motivasyonla çekilmiş bir film olması da söz konusu. Ama yaptığı her iş gibi bu işinin de oldukça özveri ile yaptığı da inkar edilemez!

Keshevari’nin bugüne kadarki en dikkat çekici işi, Cannes Film Kısa Film Köşesi’nde gösterilen I Ran adlı kısa filmi idi.
Bakalım bu kez neler izleyeceğiz!

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam