İdil Çağatay

İdil Çağatay’dan Zamana Özel Üçleme: Sonbahar

Ayşe Aslıhan

Rock müziğin güçlü seslerinden İdil Çağatay, “Sonbahar” adını taşıyan üçlemesini tam da sonbaharda, tüm dijital platformlarda yayınlayarak dinleyicilerinin beğenisine sundu!

İstanbul doğumlu İdil Çağatay, müziğe Ayla Saydam’ dan piyano dersleri alarak başladı. 1994 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Opera Bölümü’ne girmeye hak kazanan İdil, aynı zamanda, 1996 -2006 yılları arasında aynı okulun arp bölümünde eğitimine devam etti. Güler Keskinkaya, Ayşe Sezerman, Remziye Alper, Elena Kenber ile şan çalıştı. 2000 senesinde opera bölümünden mezun oldu. 1997-2005 yılları arasında Cemal Reşit Rey Operasında korist, oyuncu, reji asistanı olarak birçok koral eserde görev yaptı. 2002-2003 sezonunda İstanbul Devlet Opera Ve Balesi’nde teknik ekipte çalıştı. La Traviata, Prens Igor, Don Giovanni, La Serva Padrona başta olmak üzere bir çok eserde görev aldı. Daha sonra kendi tarzına yöneldi ve ülkemizdeki müzik hayatına “Kırmızı” isimli kadın rock grubunun solisti olarak sağlam bir giriş yaptı. Onlarca başarılı proje ve şarkıya imza attıktan sonra kariyerine solo devam etmeyi tercih etti.

İdil Çağatay’dan bir mevsim anlatısı…

İdil Çağatay, yeni yayınladığı üçlemede sonbahar mevsiminin metaforlarını kullanarak insan ömrü, umut olgusu ve insanın zamanla ilişkisine göndermede bulunuyor. Sanatçının en hüzünlü mevsimin üç ayı ile ilişkilendirdiği, piyano ve vokal üzerine yazılmış “Yağmur”, “Sonbahar” ve “Kırlangıç Göçü” dinleyiciyi melankolik bir atmosfere taşıyor. Yeniden yeşermek için önce soluyor.

Mixi Engin Özyılmaz’a masteringi Akın Erdem Kadiz’e ait olan ve Aşk Müzik Yapım etiketiyle yayınlanan üçlemeye tüm dijital platformlardan ulaşabilirsiniz. Ayrıca yönetmenliğini Özkan Aksular’ın üstlendiği, Eylül ayının şarkısı “Yağmur”un video klibi de yayında!

Siz hala Yağmur’u dinlemediniz mi?

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam