cem

Cem Adrian Solmayan Şarkılar Albümü ile Karşımızda!

Aygün Akdağ

Sanatçı Cem Adrian, Türk Sanat Müziği’nin hafızalara yer etmiş birbirinden güzel eserlerini seslendirdiği yeni albümü “Solmayan Şarkılar” dinleyicilerle buluşturdu.

10 şarkıdan oluşan albümde Neşe Karaböcek‘ten Kulakların Çınlasın, Teoman Alpay‘ın Nasıl Geçti Habersiz, Zeki Müren‘den Nasıl Geçti Habersiz, Orhan Seyfi Orhon‘dan Veda Busesi, Hikmet Munir Ebcioğlu‘dan Kalbimi Kıra Kıra, Kemal Yarbaykoç’dan Kader Diyemezsin, Sadık Şendil‘den Senede Bir Gün, Faruk Nafız Çamlıbel’den İntizar, yine Hikmet Munir Ebcioglu‘ndan Kıskanırım Seni Ben ve Hüseyin Turgut Yarkent’den Duydum Ki Unutmuşsun adlı şarkıları tekrardan yorumlarken Veda Busesi adlı parçayı video klip halinde yayınladı.

Cem Adrian, albümün duyurusunu yaparken duygu yüklü bir paylaşımda da bulundu.

“Solmayan Şarkılar” hakkında… Herkesin biraz romantizme ihtiyacı olduğunu düşündüm… Temeli bu aslında. Günümüz müzik dünyasında hatırlanması gereken şeyler var diye düşünmekteyim… “İNCELİK”… Böyle bir albüm kaydetmek çok uzun zamandır aklımdaydı… “Eski şarkılar” Eskiden olan herşey gibi daha güzel ve daha ince, daha değerli, daha romantik, daha naif… Bunu klasik bir araba gördüğünüz zaman hissedersiniz… Eğer şanslıysanız ona bindiğinizde ya da sürdüğünüzde… Ya da çok eski kurmalı bir saat gördüğünüzde… Ona dokunduğunuzda, şanslıysanız taktığınızda… Ancak böyle tarif edebilirim bu şarkılarda hissettiğim, aradığım ve hatırlatmak istediğim duygu ve hissi… Bu yeni döneme bir eleştiri değil. Hepimiz şuan “sadece kullanılmak üzere üretilmiş nesnelerle yaşıyoruz” eskilerdeki incelik yok… Müzik dünyası da buna dönüşmüş durumda. Sadece bir şeyi hatırlatmak istedim… Dünya böyle bir yer değildi… Müzik böyle bir şey değildi… Sevgi ve saygılarımla…’

Cem Adrian – Veda Busesi

Hani o bırakıp giderken seni 
Bu öksüz tavrını takmayacaktın? 
Alnına koyarken veda buseni 
Yüzüne bu türlü bakmayacaktın? 

Hani ey gözlerim bu son vedada, 
Yolunu kaybeden yolcunun dağda 
Birini çağırmak için imdada 
Yaktığı ateşi yakmayacaktın? 

Gelse de en acı sözler dilime 
Uçacak sanırdım birkaç kelime… 
Bir alev halinde düştün elime 
Hani ey gözyaşım akmayacaktın?

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam