süreyya operası

Süreyya Operası Perdelerini Açıyor

gamzeerinc

Kadıköy Bahariye’de bulunan Süreyya Operası 12. sanat yılında perdelerini yeniden açıyor.

28 Eylül Cuma akşamı, İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB)’nin konseriyle açılış etkinliği yapılacak. 2018-2019 sezonunda bir çok harika etkinliğe ev sahipliği yapacak Opera’daki bazı etkinlikleri sizin için derledik…

1 Ekim’de Simon Ghraichy Konseri

Fransız piyanist Simon Ghraichy; Oda Müziği Konser dizisinin ilk konuğu. Ghraicny; Deutsche Grammophon sanatçılarından ve  şu anda dünya turnesinde. Dünyanın en önemli salonlarında performans sergileyen sanatçı resitalinde Albéniz ,Schumann, Debussy gibi sanatçıların önemli eserlerine yer verecek.

(Merak ettim, daha önce duymamıştım diyenler için:)

‘Don Kişot” ve “Aleko” Balesi

İlk olarak 4 Ekim tarihinde sahnelenecek olan “Don Kişot” balesi 2018-2019 sezonunda farklı aylarda da izleyiciyle buluşacak. Aynı zamanda Rahmaninov’un ‘Aleko’su ve “Don Kişot” bu yıl ilk kez  sahnelecek.

Trio Maya

Kasım Ayının ilk etkinliği olan Trio Maya; 1977’de açılan “Harika Çocuk” sınavını kazanan, 1982’de 11 senelik Ankara Devlet Konservatuvarı’nın yüksek bölümünü beş senede bitirip eğitimine Almanya’da devam  eden Burçin Büke; solist ve oda müziği sanatçısı olarak Türkiye’nin önde gelen piyanistleri arasındadır. 3 Kasım 2018’de gerçekleştirilecek olan konserde ; İzmir DSO’nun viyolonsel grup şef yardımcısı Julia Krepak ve 2. Konzertmeister’i Deniz Akıncı ile trio repertuvarının iki başyapıtını seslendirecek.

Romantizm’den Empresyonizm’e Yolculuk

Keman-Piyano ikilisi olarak çalışmalarına 2000 yılında başlayan İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim üyeleri Bahar Biricik ve Gülden Teztel bugüne kadar gerek solo gerek oda müziği grubu üyesi olarak yurtiçi ve yurtdışında çok sayıda konserler vermiştir. Bu konserde ilk olarak Dvorak’ın dört büyüleyici minyatür parçasını seslendirecek olan ikili, daha sonra keman repertuvarının ezgisel ve armonik zenginliği ile en sevilen ve en çok seslendirilen Franck’ın 1866’da besteleyip Ysaye’ye ithaf ettiği sonatını yorumlayacak.  19 Kasım tarihinde izleyiciyle buluşacak konser programın en dikkat çeken etkinliklerinde.

12 Kasım’da Borusan Quartet ve Viyana Klasikleri

Borusan Quartet bu sezonu Viyana Klasikleri ile taçlandıracak. Çoksesli müzik kültüründe klasik dönemin adını koyan ve koydukları kurallar ve form sistemi ile müzik tarihinin akışını değiştiren Haydn, Mozart ve Beethoven’dan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmadı. Borusan Quartet’in bu ilk konseri, senfonileri ile olduğu kadar oda müziği repertuvarı ile de ustalığını ve öncülüğünü kanıtlamış olan Haydn’ın Op. 1 ve Op. 76 numaralı dörtlülerinin yanı sıra Beethoven’ın Op. 18/4 numaralı dörtlüsünü sizlerle buluşturacak. Aralık ayında’da konserlerine devam edecek Borusan Quartet konseri programın en heyecan verici etkinlikleri arasında yer alıyor.

10 Aralık “Büyülü Tınılara Yolculuk”

Bestecilik ve orkestra şefliğinin yanı sıra keman kariyerini sürdüren Hasan Niyazi Tura ile, genç kuşağın başarılı arp sanatçısı Gizem Aksoy, 10 Aralık akşamı Barok müzikten ulusal halk ezgilerine uzanan genişlikte bir müzikal şölen sunacaklar. Programda yer alan bazı eserler; J.S. BACH    “Siciliano”, J. Massenet  Thaïs Operası’ndan Meditasyon, N. Rimski-Korsakav Sadko Operası’ndan “Hint Şarkısı” G. Donizetti Sol Minör Keman-Arp Sonatı.

28 Ocak’ta “Arpın Renkleri” Fuaye Konserleri

Uluslararası yarışmalardaki birincilikleri ile dikkatleri üzerine çeken arpist Merve Kocabeyler, renkli bir solo arp programı ile dinleyiciyle buluşuyor. Barok dönemden empresyonist döneme uzanan, İtalyan ve Rus opera klasiklerini arp ile buluşturan programda, dinleyiciler arpın sahip olduğu geniş tını yelpazesi ile tanışacak ve bu büyülü enstrümanı yeniden keşfedecekler. Üstelik tüm fuaye konserlerinin de ücretsiz olduğunu hatırlatalım.

Süreyya Operası’ndaki Tüm Etkinliklere Göz Atmanız Tavsiyesiyle…

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam