Uzay Heparı

Karmalist: Uzay Heparı’nın Dokunduğu Şarkılar

Ayşe Aslıhan

Yayla ve Eti Heparı’nın oğlu olarak dünyaya geldi. Dünyaya geldiğinde elbette hiç kimse, Sezen Aksu’nun, Levent Yüksel’in, Sertab Erener’in, Aşkın Nur Yengi’nin, Zuhal Olcay’ın en vurucu şarkılarının bestelerinde onun imzası olacağını tahmin edemezdi.

O Uzay… Uzay Heparı!

Saint Benoit Fransız Lisesi’nden mezun olup, İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda piyano eğitimi almaya başladı… Bölümü bitirmesinin ardından ilk olarak 1989 yılında, Zuhal Olcay’ın “Küçük Bir Öykü Bu” adlı albümünde, tüm sözlerini Mehmet Teoman’ın yazdığı şarkılarda piyano çaldı. Hemen ardından yine Zuhal Olcay ile çalışan Heparı, “İki Çift Laf” albümünde yeniden piyanonun başındaydı.

YENİ BESTELER

1991 yılında Uzay Heparı’nın besteci kimliği de ön plana çıkmaya başladı. Aşkın Nur Yengi’nin ikinci albümü olan “Hesap Ver” albümünde bulunan “Serserim Benim” ve “Karanfil” şarkılarının bestelerine imza attı.. Şarkıların sözleri, Sezen Aksu’ya aitti.

1992 yılına gelindiğinde, söz de yazmaya başlayacaktı Heparı… Sertab Erener’in ilk albümü olan “Sakin Ol“da yer alan çoğu şarkının düzenlemelerini üstlendi. Bu albümdeki üç şarkıyı ise Sezen Aksu ile birlikte yazdı.

Minik Serçe ile iyi bir ikili haline gelmelerinin ardından 1993’te, Levent Yüksel’in ilk albümü “Medcezir” için çalıştılar. Uzay Heparı ve Sezen Aksu, bu albümde yer alan “Yeter ki Onursuz Olmasın Aşk” ve “Kadınım” şarkılarını birlikte bestelediler.

Takvimler 1993’ün Eylül ayını gösterdiğinde, Uzay Heparı bu kez Sezen’in “Deli Kızın Türküsü” albümü için çalıştı. Albümde yer alan on iki şarkının sekizinde, Uzay imzası vardı.. “Masum Değiliz” de, Uzay’a aitti.

Aralık 1993’te modacı Zeynep Tunuslu ile evlendi.. Uzay Heparı hayata veda ettiğinde, Tunuslu çocuklarına hamile olacaktı.

1994 yılında, Sertab’ın “Lal“, Demet Sağıroğlu’nun ise “Kınalı Bebek” albümlerinin düzenlemelerini üstlendi. “Kınalı Bebek” şarkısının bestesi, yine Uzay Heparı imzası taşıyordu.

ERKEN VEDA

Uzay, bu iki albümün piyasaya sürüldüğünü göremedi. 20 Mayıs 1994’te Demet Sağıroğlu’nun albümü üzerine çalışırken, Etiler’de, yeni aldığı motosikleti ile Demet Akbağ’ın park halindeki aracına çarptı. Tedavi gördüğü hastanede, on bir gün boyunca bitkisel hayatta yaşam mücadelesi verdi. Ancak ne yazık ki; 31 Mayıs 1994’te bu mücadeleyi kaybetti ve hayata gözlerini yumdu.

İşte Uzay’ın dokunduğu şarkılar…

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam