Şefika Kutluer’in Büyük Başarısı: ‘Sihirli Flüt’ Bu Kez Filistin ile Beraber

Ayşe Aslıhan

Türkiye’de “Sihirli Flüt” olarak çokça tanınan Şefika Kutluer, Türkiye’de ilk kez sahne alacak Filistinli Genç Müzisyenler Orkestrası ile Türk ezgilerini seslendirecek!

Kutluer; adına düzenlenen uluslararası festivalde, Türkiye’deilk kez sahne alacak Filistin Genç Müzisyenler Orkestrası ile Türk, Batı ve Doğu ezgilerini seslendirecekler.

Festivalde; Arjantin asıllı İsrailli piyanist ve orkestra şefi Daniel Barenboim ile edebiyatçı ve müzisyen Edward Said’in kurduğu vakıf tarafından oluşturulan Filistinli Genç Müzisyenler Orkestrası ile sahnede olacaklarını söyleyen Şefika Kutluer, çok heyecanlı olduğunu söyledi.

9. Uluslararası Şefika Kutluer Festivali; Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından sergilere, konserlere ve sunumlara ev sahipliği yapacak. Özellikle ud ile flütün yan yana gelişi, Kutler’e göre; dinleyenleri büyüleyecek!

Sanat, kalpten kalbe sevgi oluşturur. Dünyada bu kadar savaş, haksızlık, adaletsizlik var. Sanat bunları çok yüksek bir düzeyde onarıyor. Asıl insanı, medeni bir şekilde sanat temsil ediyor. Onun için sanatın gücü, savaşın üstesinden gelecektir.

 

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam