banksy

Duvarların Efendisi Banksy

depresyontopuzu

Dünyanın en esrarengiz sanatçılarından biri olan Banksy başta İngiltere olmak üzere bir çok ülkelerde yaptığı çarpıcı duvar resimleriyle ünlenmiştir. Sanatçının gerçek kimliği bilinmemekle birlikte, Banksy eserlerinde kullandığı imzası. Londra’nın birçok duvarını süsleyen Banksy’nin en bilindik eserlerinden olan Kırmızı Balonlu Kız eseri “Her zaman umut vardır!” anlamını taşıyor.

banksy

İngiltere’nin başkenti Londra’daki Sotheby’s Müzayede Evi’nde açık artırmaya çıkarılan eser açık artırmada 1,4 milyon dolara alıcı bulduğu anda, çerçevenin içine gizlenmiş kağıt öğütme makinesinin faaliyete geçmesiyle parçalara ayrıldı. Kısa sürede tamamlanan öğütme işleminin ardından eserin yarısı çerçevenin dışında parçalanmış halde kaldı.

banksy

Banksy, Instagram hesabı üzerinden tablonun imha edildiğini gösteren videoyu paylaşarak, altına “Açık artırmada satılma ihtimaline karşı, bir kaç yıl önce tablonun içine öğütücü yerleştirmiştim.” diye not düştü. 

İşte tarihe geçen açık arttırma.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam