Karma’dan #EvdeRöportaj serisinin şimdiki konuğu; “Ne” “Ne Kadar Umrumda” “Koptu Kayış” ve “Hezeyan” gibi şarkılar ile bizleri bizden alan Katliam ekibinin vazgeçilmezi Ekincan Arslan, nam-ı diğer Sansar Salvo bizlerle!
Biz sorduk, o cevapladı; fakat her iki taraf da evindeydi. Çünkü Karma Türkiye ailesi olarak biz de #EvdeKal diyoruz ve sanat dahil bütün alanlarda hayatı daha sağlıklı sürdürmeyi hedefliyoruz.
- Rap müziğe nasıl başladınız? Sizi Rap müziğe çeken duygu ne idi?
2000-2001 yılları arasında başladım. Daha önceden de aslında bu Will Smith‘in oynadığı bir filmin soundtrackindeki parçaları dinliyordum, ama o yıllarda çok sıradan denemeler yaptım. İki ufak teybi karşı karşıya koyup, interlude’lar açardım. Yani yanlış hatırlamıyorsam o yıllardı… Sonra Kadıköy’de prova-kayıt stüdyolarda kayıtlar aldım. Eve oldukça amatör bir sistem yaptım. Kadıköy Acil ve Server Uraz’ın stüdyoları gibi çeşitli yerlerde ürettim, devamı da geldi bir şekilde… Hep sevdim bu müziğin ve kültürün kimyasını, özet olarak bu.
- 2004 – 2005 yıllarında ki Sansar Salvo ile 2020 yılında ki Sansar Salvo arasındaki farklar sizce neler?
Geliştirdim kendimi, çok gençtim o zamanlar… Büyüdüm. Kayıt ve prodüksiyon teknolojileri hakkında daha fazla bilgim oldu. Büyük duygularım ve müziğe olan sevgim baki kaldı.
“Küfürlü şarkıları şimdiki aklım olsa yayınlamazdım.”
- “Şimdi olsa söylemez, yayınlamazdım” dediğiniz bir şarkı var mı?
Eski şarkıların bazılarını yayınlamazdım. Çünkü çok küfürlü olanlar vardı… Gençtik işte, şimdiki aklım olsa asla yapmazdım.
- Size göre çıkış parçanız hangisi idi?
2005 yılında “Psikopat Yazar” bayağı tanıttı beni… Sonra 2013’te “Dum Taka Dum” iyi bir etki yaptı. “Ne” şarkısı da iyi dinlenmişti aslında ama hitleri gitti onun Muyap kararları dolayısıyla… Başka parçalar da var; son senelerde en çok Yüzyüzeyken Konuşuruz ekibinden Kaan Boşnak ile yaptığımız “Koptu Kayış” etki yarattı sanırım. Bir de Katliam serisindeki toplu düetler var; Massaka’nın…
- Yayınladığınız “Ne” parçasında “Olmayan arabama 7 delik açın” sözleri Tupac için miydi?
Evet. Tupac’ı seviyorum, ona itafendi.
- Günümüzde müzik dünyası çok kalabalık ve Rap müzik de oldukça revaçta… Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Sizce neden bir anda yükseliş kazandı?
Objektif olmak lazım; dost düşman herkesin çok emeği var tabii… Fakat Ezhel ve Gazapizm‘in çok başarılı işleri oldu, bunun etkisini gördük en çok. Şehinşah ve Şanışer de çok iyi çıkış yaptı.
“Ceza gibi olmak isterdim.”
- Ülkemizde veya dünyada kendinize idol olarak gördüğünüz biri var mı?
Bilgin abi yani Ceza var! Onun kadar başarılı olmak isterdim. Ne yazık ki şu ana kadar o noktaya gelemedim ama güzel işler de yaptık.
- Size hayatınız boyunca umut veren şey neydi? Gücünüzü nereye borçlusunuz?
Yaptığımız iş çok zor bir iş, müzik zaten başlı başına zor ve sevmeye dayalıyken, Rap müzik çok daha spesifik. Tanınmayı gerektiren bir iş hem, biraz da problem… Fakat yaptığım müziği üretmekten inanılmaz keyif aldığım için hiç sorun olmadı. Umutsuzluğa pek kapılmam!
- Neden “Psikopat Yazar”?
15-16 yaşlarımda storytelling tarzında yaptığım bir şarkı… Özel benim için, kendimi tarif ediyordum sanki.
- Kişisel bir soru fakat; bir film olsaydı hayatınız, adı ne olurdu, jenerik müziği ne olurdu?
Seremoni Efendisi olurdu herhalde, 2. albümümün ismi… Jenerik müziği de o parça olurdu!
- Şuanda yapmak istediğiniz bir hayaliniz veya bir projeniz var mı?
Projeler beklemede şimdilik ama her an sürpriz bir şey gelebilir… Hayalim; Rakim ile düet yapmak isterdim sanırım. Oldschool bir şey olabilirdi.
- Teşekkür ederiz Salvo!
Rica ederim, benim için keyifti...