babalar

Memleketimizin ve Sahnelerin Efsane Babaları

Ayşe Aslıhan

Kimi tatlı sert, kimi sevgi dolu, kimi biraz öfkeli, kimi ise sıklıkla duvar gibi… Fakat hepsi, dizilerle özdeşleşmiş efsane birer babaydı! Bu Babalar Gününde, ekranlarda tanıdığımız, duygularını hissedebildiğimiz, karakterini çok iyi yansıtan oyuncuların canlandırdığı babaları anmaya ne dersiniz?

1- Ekmek Teknesi / Nusret

Nusret Baba karakterine usta oyuncu Savaş Dinçel hayat verdi… Şermin Hürmeriç de eşi Ayhan karakterini canlandırıyordu. Ekmek Teknesi ailesi, daima hayatımızın bir yerlerinde var oldu. Nusret Baba ise, şefkatli ve sakin tavrıyla akıllarda kaldı…

2- Baba Evi / Mahmut ve Yaprak Dökümü / Ali Rıza Bey

Ekranda en çok baba karakterini canlandıran oyunculardan biri de Halil Ergün! Baba Evi dizisinde epey otoriter bir babayı canlandırdı Ergün… Yaprak Dökümü dizisinde de otoriter olmaya çabalayan ve yuvasının kahrını en çok çeken babaydı. Eşini canlandıran Güven Hokna‘nın “Aman tadımız kaçmasın Ali Rıza Bey!” repliği uzun yıllar seyirci arasında tekrarlanıp durdu.

3- Süper Baba / Fikret

Ekranın sıcak aile dizilerinden biri olan Süper Baba‘nın Fikret karakteri de unutulmazlar arasında. Çok sevilen oyuncu Şevket Altuğ yıllarca birçok seyirci tarafından hep Fikret olarak anıldı.

4- Avrupa Yakası / Tahsin Bey

Gülse Birsel‘in kaleme aldığı efsanevi dizi Avrupa Yakası, yıllarca milyonları ekranlara kilitledi. Avrupa Yakası‘nın Tahsin Bey’i okumuş, şehirli, hali vakti yerinde, emekli bir babaydı. Karaktere can veren usta oyuncu Gazanfer Özcan ise 2009 yılında hayata gözlerini yumdu…

5- İkinci Bahar / Ali Haydar

Ekranın efsane dizilerinden İkinci Bahar ve onun hiç unutulmayan baba karakteri Ali Haydar! Şener Şen ustalığında canlanan karakter, çok sevilen baba karakterlerinden biri oldu…

6- Çocuklar Duymasın / Haluk

Sert gözüken baba Haluk, aynı zamanda yufka yürekliydi de… Oğluna da, kızına da hep doğru yolu gösterdi. Hatta daha sonra, dede bile oldu! Tamer Karadağlı, Haluk’u canlandırırken gurur duyduğunu söyledi.

7- Hayat Şarkısı / Bayram Cevher

Hayat Şarkısı adlı dizide uzun süre ekranın en nev-i şahsına münhasır babalarından biri oldu. Ailesine kızarken ekran başındakileri kahkahaya boğan Bayram Cevher, kendi çocuklarından başkalarına da babalık etti… Usta oyuncu Ahmet Mümtaz Taylan ile diziye renk geldi.

8- Aşkı Memnu / Adnan Bey

Halit Ziya Uşaklıgil‘in eserinden uyarlanan Aşkı Memnu kelimenin tam anlamıyla ekranda fırtına estiren dizilerden biriydi. Bu dizinin zengin, nüfuzlu baba karakteri Adnan Bey’i Selçuk Yöntem canlandırdı. Saf yüreği ve esaslı duruşuyla son ana dek herkesin hafızasına kazındı.

BONUS: Yeşilçamın 2 babası, Münir Özkul ve Hulusi Kentmen…



İKİNCİ BONUS: Müziğin iki babası, Müslüm Gürses ve Neşet Ertaş…

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam