ilayda dülek

NEMF İsmine Alışın: İlayda Dülek ve 1997 Albümü

Aygün Akdağ

NEMF ismiyle müzikal üretimlerde bulunan İlayda Dülek yeni çalışması 1997′yi OnAir Sahneden yayınladı!

NEMF, kendi doğum yılı olan ‘1997′ ismini taşıyan çalışmasında kökleri üzerinden yaşantısının sinemasal atmosferini dinleyiciler ile paylaşıyor. Sanatçının bir çeşit ‘soundtrack’ olarak nitelediği 1997′de 6 şarkı yer alıyor.

Kadınlar için…

Son dönemin dikkat çeken Synth Pop tarzındaki bu çalışmasındaki tüm şarkılar NEMF imzasını taşıyor. Karanlık ve duygusal melodilerin yoğun sözlere eşlik ettiği 1997′de şarkıların bir tanesi ise enstrümantal.

İlayda Dülek
İlayda Dülek / NEMF

NEMF, altı şarkıdan oluşan Synth pop tarzı çalışmasını şöyle ifade ediyor:

“Müziğin, zihnimizdeki görselleri ve hikayeleri dışavurumunu fazlasıyla seviyorum. Notaların hayatımda bana bıraktığı bu sinematografik etkiyi şarkılara dönüştürerek kendi hikayemi dinleyiciler ile paylaşmak istedim. Dünden bugüne dair edindiğim çeşitli müziksel işaretler şarkılarımda bir çeşit köklere geri dönüş niteliği taşıyor. ‘1997’yi kendi hayatımın soundtrack’i olarak niteleyebilirim. ‘Venüs Öldü’ parçamı ise katledilen kadınlar için yazdım.”

Aynı zamanda konservatuarda opera eğitimi alan Nemf, kariyerinde uzun metrajlı bir filme soundtrack albüm yapmak istediğini de sözlerine ekliyor.

İlayda Dülek Müzik Kariyerini Şu Şekilde Anlatıyor…

“Müzik eğitimime liseden itibaren başladım. Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi’ni bitirdim. Burada piyano ve çello çaldım. Halen İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Opera Anasanat Dalı’nda eğitimimi sürdürüyorum. Operanın yanı sıra küçüklüğümden beri elektronik müzik aşığıyım; bir yandan da pop müzikte R&B vokal kullanımını çok seviyorum. Kendimi sınırlandırmayı sevmesem de, müziğimde dünden bugüne birçok isimden ilham alıyorum. Başta Synthpop, Elektro-Pop, New Wave, Post-Punk, Indie Rock, Trip-Hop gibi türleri şarkılarımla harmanlamaya çalışıyorum. İlk EP çalışmam olan “Gel Yine” ile de size bunu sunmayı arzuluyorum. Bence müziğin her türünde kendimizden bir şeyler bulmamız mümkün, bu da bir sonraki çalışmalarımın sürprizlerle dolu olacağı anlamına geliyor!”

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam