birol ünel

Ünlü Oyuncu Birol Ünel Kansere Yenik Düştü

Aygün Akdağ

Oyuncu Birol Ünel, Fatih Akın’ın yönettiği Duvara Karşı filmiyle tanınıyordu. Birçok yapımda rol alan Birol Ünel, en son 5 yıl önce Almanya’da sokakta meczup halde görüntülenmişti. Bugün, ünlü oyuncu hayatını kaybetti.

Almanya’nın başkenti Berlin’de sokakta yatarken görüntülenen oyuncu için, Bild Gazetesi, “Duvara Karşı” filminde Ünel’in canlandırdığı ‘sarhoş, umutsuz adam’ karakterinin gerçeğe dönüştüğünü yazmıştı. Bunun ardından arkadaşlarının da desteğiyle hayatını düzene sokan oyuncu, bir süredir kanserle mücadele ediyordu. Birol Ünel ne yazık ki kansere yenik düşerek yaşamını yitirdi.

Birol Ünel

Birol Ünel, 18 Ağustos 1961 Mersin’de doğdu. 1968 yılında ise ailesiyle birlikte Almanya’ya göç etti ve eğitim hayatına burada başladı. Almanya’nın Bremen kentinde büyüyen Birol Ünel, temel eğitiminden sonra parke döşemecisi olarak çıraklık eğitimi aldı.

Daha sonra ise Hannover’e giderek Tiyatro ve Müzik Yüksek Okulu’na yazıldı. 1987 yılında Yolcu – “Der Passagier” filmiyle sinemaya ilk adımını attı. Ardından ise 1992 yılında Berlin Tiyatrosunda “Caligula” oyununda yer aldı.

Die Nibelungen – Born Bad ile yükseliş

Bundan iki sene sonra 1994 yılında ise Berlin Rosa Luxemburg Platz’da “Die Nibelungen – Born Bad“ oyununda yeniden sahneye çıktı. Ancak Ünel sinema dünyasında 2000 yılında Fatih Akın’ın yönettiği “Im Juli” filmiyle tanındı.

Oyuncu, ardından yönetmen Fatih Akın’ın “Duvara Karşı” ismindeki filminde oynadığı “Cahit” rolüyle büyük beğeni topladı. Sibel Kekilli ile baş rolde yer aldıkları film büyük ses getirdi.

Birol Ünel, Buscando a Eimish, Nuit blanche, Method, Flinke Finger gibi sayısız yapımda rol aldı. Ayrıca yine Fatih Akın’ın yönetmenliğini yaptığı “Aşka Ruhunu Kat” isimli filmde de rol aldı.

Ünel, En İyi Erkek Oyuncu Dalında Alman Film Ödülü’nün de sahibi olmuştu. Ünel’in alkol problemi olduğu biliniyordu ve bununla mücadele ediyordu.

birol ünel

2015 yılında basına yansıyan görüntülerde Almanya’da sokakta yattığı görülmüş ve bu durum hayranlarının üzülmesine neden olmuştu. Oyuncu sokakta yatmasına ilişkin, “Bu bir zavallılık. Hayatımı yeniden organize etmem ve kendime yeni bir kulübe bulmam lazım” dedi. Alkol sorunuyla ilgili olarak Bild gazetesine konuşan 53 yaşındaki oyuncu, “Artık alkolü azalttım. Günde en fazla 4 ya da 5 bira içiyorum. Bir şekilde kendime geleceğim.” demişti.

Bir süredir ise kanserle mücadele eden Ünel, doğum günü olan 18 Ağustos’ta durumu ağırlaştığı için hastaneye kaldırılmıştı. Ne yazık ki Birol Ünel, 59 yaşında hayata veda etti…

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam