The Prestige

Karantina Tavsiyesi: Adeta Beyin Yakan 8 Film

Aygün Akdağ

Kimi filmler vardır ki, kafa karıştırır, filmin ardından uzun süre bizleri düşündürür, adeta beyin yakar! Bu filmlere halk arasında “mindfuck” da denir. Seyir halindeyken bizi fikir yürütmeye sevk eder… Bu tür filmlerin yaratıcısı ise Cristopher Nolan‘dır. Kült filmlerin birçoğu; aklımızı başımızdan almasıyla ve beyin yakmasıyla da bilinir!

Karantinada her birimiz evdeyken izleyebileceğimiz filmler arasında, bu türden filmler de var.

1- Interstellar

Teknik bilgisi ve becerisi yüksek olan Cooper, geniş mısır tarlalarında çiftçilik yaparak geçinmektedir; amacı iki çocuğuna güvenli bir hayat sunmaktır. Onlarla yaşayan Büyükbaba Donald çocuklara göz kulak olurken, henüz 10 yaşındaki kızı Murph şaşırtıcı bir zekaya sahiptir. Geçmişte bıraktığı biliminsanı kariyerini özleyen Cooper’un karşısına bir gün beklenmedik bir teklif çıkar ve ailesinin, dahası insanlığın güvenliği için zorlu bir karar alması gerekir…

2- İnception

Christopher Nolan tarafından yazılan ve yönetilen bilim kurgu türündeki Inception’ın konusu şöyle, Çok yetenekli bir hırsız olan Dom Cobb’un uzmanlık alanı, zihnin en karanlık ve savunmasız olduğu rüya görme anında, bilinçaltının derinliklerindeki değerli sırları çekip çıkarmak ve onları çalmaktır.

3- Memento

Akıl Defteri, kısa süreli hafıza kaybı olan bir adamın karısını öldürenleri bulma çabasını konu ediyor. Leonard Shelby, ucuz otel odalarında konaklayan ve sadece nakit para kullanan biridir…

4- Tenet

Tenet

Tüm dünyayı büyük bir tehlikeden korumak için savaşan bir insanı konu alıyor, gerçek zamanın ötesinde bir yerde uluslararası bir casusluk görevini yerine getirmeye çalışan kahraman,dünyayı kurtarabilmek için savaşmak zorunda kalır.

5- The Prestige

The Prestige

Bu öyküde Viktorya devrinde 2 sihirbaz giderek şiddetlenen bir savaşın içinderdir,, bu savaşta ise birbirilerinin mesleki sırlarını ortaya çıkartmaktadırlar.

6- Predestination

Zamanda seyahat edip olmuş ya da olası olayların önüne geçmeye veya suçluları yakalamaya çalışan bir zamansal ajanın hikayesini anlatıyor…

7- Gone Girl

gone girl

Kayıp Kız, karısının aniden ortadan kaybolmasından sorumlu tutulan bir adamın hikayesini anlatıyor. Amerika”nın Missouri eyaletlerinden birinde sıcak bir yaz sabahı, Nnick ve Amy evliliklerinin beşinci yıl dönümünü kutlamaya hazırlanmaktadır. Ffakat o gün Amy aniden ortadan kaybolur.

8- Split

Split

Güvenilir psikiyatr Dr. Fletcher ,Kevin adlı hastasının en az 23 farklı kişiliği bünyesinde barındırdığını kanıtlamıştır. Aancak henüz tamamen ortaya çıkmamış son bir kişilik vardır ki, meydana çıktığında diğer kişilikleri süpürecek çok vahşi bir karakterin habercisidir. 

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam