Sihirli Annem - Cadı Dizileri

Lilith’i Unutma: Gelmiş Geçmiş En İyi Cadı Dizileri

Aygün Akdağ

Cadılar, geçmişten günümüze doğaüstü güçlerini kötü amaçlar için kullanan kişiler olarak biliniyorlar. Bizleri ürküten aynı zamanda iyi birer büyücü olan cadıları konu edinen diziler ekranlarda ilgiyle izleniyor. Bizleri ekranlara kitleyen cadı dizileri hangileri? İşte gelmiş geçmiş en iyi cadı dizileri!

Always A Witch

Always A Witch

Dizinin başarılı oyuncu kadrosunda; Angely Gaviria, Lenard Vanderaa ve Carlos Quintero oynuyor. Dizide 17. yüzyılda yaşayan genç bir cadı, sevdiği adamı kurtarmak amacı ile geleceğe yolculuk eder. Ancak ilk önce günümüz Cartagenası’na uyum sağlaması ve karanlık bir rakibini yenmesi şarttır. 18 bölümden oluşan dizi romantik komedi türünde bir cadı dizisi.

Good Witch

Korku ve gerilimli cadı dizilerine eğlenceli ve sürükleyici senaryosu ile güzel bir alternatif oluşturuyor. Dizide kızını küçük bir kasabada yetiştiren ve sihirli güçlere sahip güzel ve çekici bir dul kadının, kasabaya büyük şehirden gelen doktoru baştan aynı zamanda da çileden nasıl çıkardığı keyifli sahnelerle anlatılıyor.

Grim

Dizi, halk hikayelerinden derlenen masallarla ünlü Grimm Kardeşler’in karakterlerinden esinlenerek hazırlanan fantastik bir polisiye. Dizide polis dedektifi Nick Burkhardt, günün birinde güzel bir kadını cadı, sıradan bir adamı ise trol olarak görmeye başlar. Sonradan bir Grim olduğunu öğrenen Nick, insan kılığındaki doğaüstü yaratıkları görme yeteneğini keşfeder ve bu yaratıkların zararlı olanlarına avlamaya başlar.

Luna Nera

Cadılık temalı bir İtalyan dizisi olarak lanse edilen dizi, 17. yüzyılda geçiyor. Dizide bilindik bir konu işleniyor gibi görünse de izledikçe içine çeken ve sürükleyici olayları konu edinen ilgi çekici bir televizyon dizisi. Dizinin konusu, 17. yüzyıl İtalya’sında bir grup kadının büyücü olduğundan şüphelenilmesi ve akabinde başlayan olayları içeriyor. Cadılar ve onları avlamak isteyen iktidar sahipleri arasındaki kıyasıya mücadele seyircileri ekran başına kilitliyor.

Sabrina- The Teenage Witch

Hartbreak Films’in 1996 ile 2003 yılların arasında çevirdiği beğenilen ve gençler arasında oldukça sevilen bir gençlik dizisi. Cadılar arasında iyi kalpli tatlı cadılarında olabileceğini gösteren yapım, bu konudaki yaygın tabuyu da yıkıyor. Dizi 7 sezon süresince ABC ve WB kanallarından ekranlara geldi. Yönetmenliğini Melissa Joan Hart’ın üstlendiği dizide Genç Sabrina 16 yaşında cadı olduğunu öğrenir ve halaları Hilda ile Zelda ve konuşan kedisi Salem ile birlikte yaşadıkları evde büyü yapmayı öğrenmeye başlar.

Supernatural

15 sezon olarak ekranlara gelen dizide cadılar gibi doğaüstü varlıklar işleniyor. Dizini başrollerinde Jared Padalecki ile Jensen Ackles bulunuyor. Anneleri çocukken doğaüstü bir varlık tarafından öldürülen kardeşlerin babaları tarafından avcı olarak yetiştirilmeleri ve annelerini öldüren doğaüstü varlıkları av olarak görmelerini konu alıyor. Yıllar sonra ikili kaybolan babalarını bulmak için korku dolu bir serüvene atılırlar.

Bonus: Sihirli Annem

Efsane kadrosu ve bizleri daima şaşırtan senaryosu ile Sihirli Annem, 17 yıl sonra yeniden Melisa için çekilecek! Acun Ilıcalı’nın 2021 yılının başında yayın hayatına başlayacak olan yeni platformu ‘Exxen’de yayınlanacak dizinin konusu büyüler, periler ve cadılar… Yayınlandığı döneme damga vuran ‘Sihirli Annem’ dizisi, en iyi cadı dizilerinden biri.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam