google

#Selam2021: 2020 Yılının Google En Çok Arananları!

Aygün Akdağ

Kabuslarla dolu bir senenin bitmesine sadece günler kaldı! 2020 yılını yavaş yavaş geride bırakırken, Google ile neler paylaşmışız, biliyor musunuz? Ekonomik durumdan yemek tariflerine, pandeminin getirdiklerinden ünlü isimlere kadar birçok haberi delice aratmışız! Bakalım Google istatistiklerine göre 2020 yılında en çok neleri merak etmişiz…

Google: Genel En Çok Arananlar

dolar

Türkiye’nin 2020’de yükselen genel aramalarında zirvede yer alan EBA’yı Dolar Kaç TL, Corona Virüsü, Deprem, Zoom, HES Kodu Alma, Kandilli Rasathanesi, Sokağa Çıkma Yasağı, Sağlık Bakanlığı, ABD Seçimleri takip etti.

Google: En Çok Aranan Kişiler

ellen Page

Ülkemizde bu sene en çok ilgi görenler arasında en başta kimsenin şaşırmadığı şekilde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bulunuyor.

Fahrettin Koca’yı Berat Albayrak, Ebru Şallı, Ellen Page, Alaattin Çakıcı, Fatih Terim, Lütfi Elvan, Sercan Yıldırım, Halil Sezai ve Nihat Hatipoğlu takip ediyor. Bunların sebeplerinden bazıları Ellen Page’nin trans bir birey olduğunu açıklaması, Sercan Yıldırım’ın Survivor’daki olayları, Alaattin Çakıcı’nın hapisten çıkması ve Nihat Hatipoğlu’nun Covid’e yakalanması.

Google: En Çok Aranan Diziler

sadakatsiz

Google’da en çok aranan dizilerde en başta Sadakatsiz var! Senenin sonuna doğru yayına girmesine rağmen listenin en başına çıkmayı başaran diziyi, Mucize Doktor, Masumlar Apartmanı, Sen Çal Kapımı, Alev Alev, Kırmızı Oda, Bay Yanlış, Menajerimi Ara, Bir Başkadır ve Aşk 101 izlemekte. Şüphesiz ki birbirinden başarılı diziler aratılmış! Belki de Bay Yanlış, Can Yaman’ın gündeme oturmasından ve Bir Başkadır’ın sosyal medyada tartışmalara sebep olmasından dolayı aratılmış olabilir.

Google: En Çok Aranan Yemek Tarifleri

izmir Bombası

Ve en sevdiğimiz bölüme geldik! Yemek, insanın en doğal ihtiyacı tabii tüm canlıların. Yemek belkide dünyanın en güzel şeyi diyebiliriz hele bazı yemekler off hele şu yukarıdaki İzmir Bombası’nı görünce bir acıkmadım değil, neyse konumuza geri dönelim Google’de en çok aranan yemek tariflerinin en başında ekmek var daha sonra pide, aşure, çökertme kebabı, Ramazan pidesi, İzmir bombası, lahmacun, güllaç, ezogelin ve kalburabasti bulunmaktadır.

En çok Nasıl’lı aramalar

nasıl

Genel bir problemimiz olan “Nasıl?” sorusuna geldi sıra… “Nasıl olur, nasıl yapılır, nasıl alınır?” gibi bu sene Google aramalarında en çok aranan nasılların sırası şöyle; “HES kodu nasıl alınır?” “Zoom programı nasıl kurulur?” “1000 TL yardım başvurusu nasıl yapılır? “Uzaktan eğitim nasıl oluyor?” “Bağışıklık sistemi nasıl güçlenir?” “E-Devlet maske başvurusu nasıl yapılır?” “Seyahat izni nasıl alınır? “Öksürük nasıl gider?” “Zeytin yaprağı çayı nasıl yapılır?” ve “Eczaneden maske nasıl alınır?” gibi sorulardan oluşuyor. Bu aramalar tamamen Covid-19 aramalarının alt başlıkları olsa gerek…

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam