Sanatçı Radarı : Rody Dünyada

Mısra Gündem

Rody Dünyada, indie folkun görebileceğiniz en kendine özgü gruplarından biri.

Rody Dünyada, 2017 yılında Ümit Sergin ve Abdülkadir Demirci tarafından kuruldu. Onlar için lisede bir dostluk olarak başlayan bu bağ, ortak dertleri müzik yapmak olunca daha da güçlendi.

Sonrasında ise üniversite sebebiyle yollarını ayırmak zorunda kalan ikili, tekrar müziğe olan aşkları yüzünden bir araya geldiler. Çok zor olsa da, İstanbul’dan ev tuttular. Şimdi bizim dinlerken kendimizi bulduğumuz o şarkılar, böyle engebeli yollarda ortaya çıktı.

Kendilerine uygulanacak herhangi bir baskı hissetmek istemedikleri için, bağımsız olarak ilerlediler.

Grup, bugüne kadar neden bağımsız ilerlediklerini şu şekilde anlatıyor: “Bunun en büyük sebebi bizim hayat mottomuzdu. İkimizde rekabetten hiç haz etmeyen insanlar olduğumuz için üzerimizde kimsenin baskısını hissetmek istemedik. Kendi imkanlarımızla aldığımız amatör kayıtları bağımsız bir şekilde yayınlamak istedik. Kimseye hiçbir eserimizi diretmedik. Beklenti içine de girmedik. Duygularımızı sadece içimizden geldiği gibi bağımsız bir şekilde müzik severlere ulaştırmayı istedik.”

Diskografi :

Türkü (Single / 2020)

Bizden Olmaz (Single / 2020)

 

• Keşif (Single / 2021)

 

• Bir Yaş Günün Daha (Single / 2021)

 

• Uçar Gider Hepsi (Single / 2021)

 

• Yüzleşmek Bu Sonla (Single / 2021)

 

• Hazan (Single / 2021)


• Yok Sana Tamam (Single /2022)

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam