Tarihçi Cem Akoğul’un hazırlayıp sunduğu Saklı İstanbul, Netflix’te izleyiciyle buluştu. Özel çekim teknikleri kullanılan belgeselde yapılar üç boyutlu tarama var. Haliyle daha önce görülememiş detaylar gün yüzüne çıkıyor.
Saklı İstanbul belgeselinde büyük medeniyetlerin saraylarına, dini ve sivil yapılarına ev sahipliği yapmaya devam eden Antik çağların en büyük kentlerinden biri var. İstanbul’un gizlenmiş izlerine tarihin katmanlarını soyarak ulaşılıyor ve daha önce hiç görüntülenmemiş yitik medeniyetlerin izleri ortaya çıkıyor.
İstanbul, tıpkı günümüzde olduğu gibi Antik Çağ’ın da en büyük kentlerinden biriydi. Tarihi yarımadada bulunan kent, bugün de büyük medeniyetlerin saraylarına, dini ve sivil yapılarına ev sahipliği yapmaya devam ediyor.
Bunların izleri kimi zaman açıkta, kimi zamansa gizli olur. Saklı İstanbul belgeselinde bu izlerin tarihi katmanları vardır. Daha önce hiç görüntülenmemiş yitik medeniyetlerin izleri gözler önüne geliyor.
Saklı İstanbul belgeseli, izleyiciyi büyük medeniyetlerin bıraktığı izlerin peşinde koşuyor. Yakın ve uzak geçmişe bir seyahate götürüyor. Bu kent yeryüzünde sunduğu güzellikler kadar yerin altında da cömert… Muhteşem İstanbul’un katmanlarını merak ediyor musunuz?
Özel çekim teknikleri kullanılan belgeselde yapılar 3 boyutlu tarama ile oluyor. Daha önce görmediğimiz detaylar gün yüzüne çıkıyor. Tarihçi Cem Akoğul’un hazırlayıp sunduğu Saklı İstanbul belgeselini Netflix’te izleyebilirsiniz.
İstanbul’da Boğaziçi’nde,
Bir fakir Orhan Veli’yim;
Veli’nin oğluyum,
Tarifsiz kederler içinde.
Rumelihisarı’na oturmuşum;
Oturmuş da bir türkü tutturmuşum;
‘İstanbulun mermer taşları;
Başıma da konuyor, konuyor aman, martı kuşları;
Gözlerimden boşanır hicran yaşları;
Edalı’m,
Senin yüzünden bu halim.’
‘İstanbulun orta yeri sinama;
Garipliğim, mahzunluğum duyurmayın anama;
El konuşur, sevişirmiş; bana ne?
Sevdalı’m,
Boynuna vebalim! ‘
İstanbul’da, Boğaziçi’ndeyim;
Bir fakir Orhan Veli;
Veli’nin oğlu;
Tarifsiz kederler içindeyim.