Mutlaka İzlemelisiniz: Son Yılların En İyi Türk Filmleri

Aygün Akdağ

Kimi insan için yabancı filmler Türk filmlerinden daha iyi, ama kimi insana göre de tam tersi. Türk filmi dışında bir yapım izlemeyenler bile var. İşte milli aşk! Bizim de yurt dışında sergilenen ve ödül alan bir çok filmimiz mevcut ne de olsa, değil mi? Bu içeriğimizde sizler için son yıllarda çıkmış en iyi filmleri listeledik. Eğer hala izlemediyseniz, mutlaka bir göz atmalısınız!

7. Koğuştaki Mucize (2019)

7. Koğuştaki Mucize (2019)

Bu acıklı film, 7 yaşındaki kızı ile aynı zeka yaşına sahip bir babanın adalet arayışını konu ediyor. Hikaye ise şu: 1983 yılında bir Ege kasabasında küçük bir kız ölür. Ölen küçük kız sıkıyönetim komutanının kızıdır. Onun ölümünün sorumlusu olarak babaannesi ile yaşayan ve 7 yaşında bir kızı olan Memo görülür.

Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu (2019)

Cep Herkülü- Naaim Süleymanoğlu (2019)

İlk Dünya Rekoru’na imza attığında 15 yaşındaydı. Spor kariyerine 7 Dünya Rekoru, üç farklı olimpiyatta kazandığı 3 Olimpiyat Altın Madalya, 6 Avrupa Şampiyonluğu ile 7 tane Dünya Şampiyonluğu sığdırdı. Ve daha nicesi elbette… Naim Süleymanoğlu’nun hayatının anlatıldığı film, son yılların en iyi filmlerinden biri.

 Bizim İçin Şampiyon (2018)

 Bizim İçin Şampiyon (2018)

Şampiyon, efsane yarış atı Bold Pilot sayesinde bir araya gelen Halis Karataş ve Begüm Atman arasındaki büyük aşkın hikayesi… Gerçek bir hikayeden uyarlanan filmde, Türk atçılığının önemli ismi Özdemir Atman’ın sahibi olduğu Bold Pilot, at yarışı ile ilgilenmeyenlerin bile sevgisini kazanan bir at.

Ahlat Ağacı (2018)

Ahlat Ağacı (2018)

Ahlat Ağacı, doğduğu kasabaya dönüp yazdığı kitabı bastıracak parayı toplamaya çalışan Sinan’dan bahsediyor. Fakat babasının borçlarıyla karşılaşan bu gencin hikâyesi oldukça dikkat çekici.

Ölümlü Dünya (2018)

Ölümlü Dünya (2018)

Uluslararası bir kiralık suç çetesinin Türkiye’deki işlerini halleden bir aile, aynı suç çetesiyle ters düşüyor. Onlardan kaçarken bu aile, gerçek bir komedi sahneliyor. Bir Ali Atay filmi ve bizce de çok başarılı!

Kız Kardeşler (2019

Kız Kardeşler (2019)

Annelerinin vefatından sonra besleme olarak verilen farklı yaşlardaki üç kız kardeş Reyhan, Nurhan ve Havva’nın, köylerine geri dönüyorlar. Dikkat: Biraz üzülebilirsiniz.

Okul Tıraşı (2021)

Okul Tıraşı (2021)

İzole bir yatılı okulda gergin bir gün boyunca geçen bu ahlaki drama, bir çocuğun hasta arkadaşını katı bir bürokrasi karşısında kurtarmak için verdiği çaresiz mücadeleyi konu alıyor. Şöyle ki; İzole edilmiş bu okulda artık küçük çocuklar yönetimin baskıları altında ezilmeye başlarlar. Yusuf ise hasta olan arkadaşını doktora götürmek için uğraşır. Okul yönetimi, idarenin umursamazlığı ve yaşadığı bölgenin zorlu coğrafyası ile tek başına mücadele eder.

Bergen (2022)

Film, arabeskin unutulmayan kadın seslerinden biri olan Bergen’in hayatını anlatıyor. Bergen olarak bilinen Belgin’in Ankara’dan Adana’ya, oradan da yaşadığı aşkın ardından ebediyete uzanan öyküsünü anlatıyor.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam