Festival

Dünya’nın En İyi Festivalleri

Aygün Akdağ

Genel olarak yaz sezonunda oluşan festivaller genel olarak Avrupa ülkeleri ev sahipliği yapıyor. Sınırsız eğlence ve sınırsız müzik mottosu ile yola çıkan bu festivaller Dünya’nın birçok yerinden misafir alıyor.

Bu festivallerde sanki yarın Dünya’nın sonuymuşta deli gibi, bitmek bilmeyen eğlence yaşanıyor. Bu festivaller genellikle kamp temalı ancak müziğe doyuyorsunuz, sadece müzik değil festivallerin içinde farklı eğlencelerde var…

Exit Festivali

Sırbistan Novi Sad’da yapılan Exit Festival Avrupa’nın en iyi ve adını sıkça duyduğumuz festivallerden birisi. Tuna Nehri’nin kenarında gerçekleşen festival şehrin ihtişamı ile birleşince size oldukça güzel birkaç gün yaşatıyor.

Bu festivalde her türlü müziği dinleyebilirsiniz, isterseniz kamp dahi kurabilirsiniz, hatta ben kampta rahat edemem ama kalmak istiyorum diyenler için alanın yakınlarında oteller var.

Sziget Festival

Sziget Festivali’ne gittiğiniz zaman her yeriniz toz toprak içinde kalsa da eğlence bunu görmezden gelmenizi sağlıyor. Macaristan’ın Budapeşte kentinde gerçekleşen festivale Dünya’nın dört bir yanından insanlar buraya akın ediyor.

Her yıl bir çok başarılı sanatçının sahne aldığı Festival’de doyasıya eğlenebilirsiniz. Festival aslında Tuna nehrinin ortasında olan bir adada gerçekleşiyor. Bu Festival’e 2016 yılında ülkemizden Türkçe rapin üstadlarından biri olan Ceza‘da sahne almıştı.

Tomorrowland

Dünya’nın belki de en iyi elektronik müzik festivali olarak kabul edilen Tomorrowland sahne gösterileri ile aklınızı başınızdan alacak. Bu Festival’de biletler maximum yarım gün içerisinde tükeniyor.

Tomorrowland bu sene kış ayında Fransa’nın Alpe d’Huez kayak merkezinde yapıldı.

Holi Festivali

Hindistan’nın her şehrinde farklı şekilde kutlanan Holi Festival aslında bir çeşit dini kutlama. Festivalin en renkli ve kalabalık geçtiği şehirler olan Yeni Delhi ve Goa’da renkli boyalarla kışın bitişi ve baharın gelişi kutlanıyor.

Festivalde kullanılan her renginde bir anlamı var. Yeşil bereketi, sarı optimizmi, kırmızı enerjiyi, mavi güven ve sadakati, pembe ise aşk ve tutkuyu sembolize ediyor. Sokaklarda aynı zamanda müzik festivalleri de oluyor. Her yıl mart ayında gerçekleşiyor. Eğer çocuklar gibi bir festivalde eğlenip rengarenk boyanıp bir de güzel müzik dinlemek istiyorsanız kaçırmamanız gereken sokak festivallerinden biri. 

Coachella Festival

Coachella Dünya’nın her yerinde bilinen oldukça popüler bir festival. Amerika California’da gerçekleşen bu festivalin şüphesiz ünlü olmasının en büyük nedenlerinden biri Türkiye’den birçok ünlünün bu festivale katılıyor olması. Bunun dışında harika gösterileri ve sanatçıları ağırlıyor olması.

Roskilde Festival

Roskilde Festivali Danimarka Kopenhag’da gerçekleşen 5 büyük ana sahnenin olduğu İskandinav ülkelerin en büyük festivali. Festival alanında çok büyük bir çadır kamp alanı bulunmakta. Binlerce kişiyi çok rahat bünyesine sığdırabilecek festival. Bu festival de sadece müzik yok. Dev ekranlarda sinema gösterimleri, spor alanları ve festival radyosu gibi bölümlerde mevcut.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam