şehirler

Karma Özel: Filmler ve Şehirleri

Aygün Akdağ

Dünya üzerinde çekilen en popüler filmler ve çekildiği şehirleri sizler için derledik. Örneğin; Lara Croft: Tomb Raider isimli filmin Kamboçya’da çekildiğini biliyor muydunuz?

Dubai

Dubai

Birçok film şirketinin seçtiği şehir Dubai, en son Görevimiz Tehlike: Hayalet Protokol filmine ev sahipliği yaptı. Dünyanın en büyük binası olan Burj Khalifa‘da çekilen bu filmin baş rolünde Tom Cruise oynadı. Palmiye ağaçlarıyla dikkat çeken şehirde, dünyanın 7 yıldızlı ilk oteli Burj Al Arab da ülkenin simgesi haline geldi.

 Phuket

Phuket

Yıllar önce adada yaşanan tsunami felaketi, adanın turizm kapısını kapatmıştı… Adanın bizzat yaşadığı olay beyaz perdeye Kıyamet Günü ismi ile girdi. Filmler bazen şehirleri ile ilgili gerçek olayları konu edinebiliyor! Aslında sessiz ve sakin bir tatil isteyen herkesin gittiği ada, yetkililerin hızlılığı sayesinde tekrardan turizme açıldı.

Sidney

Sidney

Avustralya’nın en bilinen kenti olan Sidney, Görevimiz Tehlike 2 filmine ev sahipliği yaptı… Ülkeye giden herkes gibi oyuncular da; Aborjin yaşamında kangurular, deve kuşları ve koalaları görmek istedi! Bir de gitmişken; dünyanın en büyük doğal limanı olan Sidney limanı, Mimari ödüle sahip Sidney Opera Binası ve Sidney Köprüsü’nü görmeden dönmemeli…

Kuala Lumpur

Kuala Lumpur

Başrol oynadığı aynı zamanda bu film ile yıldızı parlayan Catherine Zeta-Jones Kurda Tuzak filmi Kuala Lumper’da çekildi. İkiz kuleler film çekildiği yılda dünyanın en yüksek binası idi… Malezya’nın başkenti olan bu kent uzak doğu kültürüne sahip. Ülkeyi ziyaret eden insanların genel çoğunluğu da bu kenti ziyaret ediyor.

New York

new york

Belki on binlerce film ve dizinin çekildiği bu şehirde, yakından tanıdığımız isim Mahsun Kırmızıgül’ün New York’ta Beş Minare filmi de çekildi! Hem renkli hem de gri olan bu şehir; bu yıla kadar milyonlarca turisti ağırladı ve film sektörünün ana vatanı oldu.

 Siem Reap

Siem Reap

Lara Croft: Tomb Raider filminin ilk serisinin çekildiği Kamboçya’nın bir başka şehri olan Siem Reap’ın en göze çarpan tarih mirası olan Angkor Vat Tapınağı ve şehrin ismini taşıyan koca nehir!

Her şey yoluna girdiğinde, mutlaka görülmeye değer…

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam