barış falay

Usta Oyuncu Barış Falay Netflix’de!

Suna Simge Çakmak

Usta ve sevilen oyuncu Barış Falay, Netflix platformunda bir dizide yer alacak.

Medcezir, Al Yazmalım, Ezel, Aliye gibi çok sevilen dizilerden tanıdığımız yüz Barış Falay; bir Netflix projesiyle tekrardan gündeme geldi. Falay, sevilen dizi ve film platformu Netflix’in yeni yayınlanacak olan ‘Menajerimi Arayın’ isimli dizisinde başrol görevini üstlenmeye hazırlanıyor!

Daha öncesinde Netflixte yayımlanan Call My Agent dizisinin Türkiye uyarlaması “Menajerimi Arayın” dizisinin başrolü olan Falay’a Canan Ergüder eşlik edecek. Dizide ayrıca Fatih Artman, Ahsen Eroğlu, Ayşenil Şamlıoğlu gibi isimleri de göreceğiz.

Falay, yeni iş anlaşması yaptığını da ilk kez açıkladı. “Ben de özledim, dönüyorum artık!” diye konuşan oyuncu, yeni rolünün de çok farklı olacağını anlattı.

Hepimizin merakla beklediği dizinin yayınlanma tarihi henüz açıklanmadı. Ancak muazzam bir işin bizleri beklediğini inkar edemeyiz. Hepimizi merak içerisinde bırakacak olan diziyi heyecanla bekliyoruz.

Barış Falay kimdir?

Barış Falay, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü’nü bitirdi… Çeşitli özel tiyatrolarda ve Ankara Devlet Tiyatrosu’nda 2 yıl çalıştıktan sonra, 1997 yılında kuruluş sınavıyla beraber İzmit Şehir Tiyatrosu sanatçısı oldu. “Hamlet” ile başlayan bu serüven, “Üç Kuruşluk Opera”, “Misafir”, “Kamyon”, “Roberto Zucco”, “Kırmızı Yorgunları”, “Azizname”, “Barış”, “Bahar Noktası”, “Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz”, “Karar Kimin” ve daha birçok oyunda oynayarak sürdü. “Deniz Kızı Masalı”, ve “Bir Yaz Gecesi Rüyası” adlı oyunları yönetti. Tiyatronun bünyesindeki Tiyatro Okulunda eğitmenlik yaptı. 2015 Aralık ayında Kocaeli şehir tiyatrolarındaki görevinden ayrıldı.

Tatlı Hayat, Yarım Elma, Dadı gibi sitkomlarda ufak rollerde canlandırdığı başarılı karakterler ile dizi kariyerine atılan Barış Falay, ilk yükselişini Aliye adlı dizide canlandırdığı Mücahit (Müco) karakteri ile yaşadı. 2009’dan 2011’e kadar süren Ezel dizisinde Kerpeten-Ali Kırgız rolünü canlandırdı ve efsane oldu. Bu rol ile birçok kişinin beğenisini kazanan Barış Falay Magazinciler Derneği tarafından En İyi Erkek Oyuncu seçildi. Oyuncu Eylül 2011’de yayınlanan Al Yazmalım dizisinde Cemşid rolünü oynadı. 2013’ten 2015’e kadar süren Medcezir dizinde Selim Serez rolünü canlandırdı. Ondan sonra da Endemol Yapım imzalı Paramparça dizisinde Harun’u canlandırdı.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam