mr nobody

Uzun Süre Etkisinde Kalacağınız 5 Yabancı Film

Aygün Akdağ

Bazı filmler vardır ki, 100 kere dahi izlense, etkisinde kalınmaz, unutulur, gider… Fakat bazı filmler vardır ki; henüz ilk sahnesinden tesiri altına girilir, çok büyük etkiler bırakır! Biz de sizlere, etkisinde kalacağınızı düşündüğümüz 5 yabancı filmi listeledik.

Keyifli seyirler!

Ex Machina

Henüz 24 yaşındaki Caleb, sadece Silikon Vadisi’nin değil dünyanın da en önemli teknoloji şirketinde yazılım uzmanı olarak çalışmaktadır. Şirketin gizemli CEO’su Nathan ise hem şirketten hem insanlardan uzakta, özel bir dağ evinde yaşamaktadır. Caleb, düzenlenen bir yarışmada, Nathan’ın dağ evinde 1 haftalık bir ‘ödül’ kazanır. Fakat içine çekileceği deneyden habersizdir.

White Bird in a Blizzard

Kusursuz ev kadını, güzel, çekici, gizemli ve huzursuz Eve ortadan kaybolunca, 17 yaşındaki kızı Kat, yıllardır onu ezen duygusal baskılardan kurtulmanın heyecanıyla annesinin yokluğunu hiç yadırgamaz. Bir yandan büyüme sancıları çekerken bir yandan da rüyalarında annesinin yardım çağrılarını görmeye devam eder. Ne var ki, zaman geçtikçe Kat, sonunda kendi inkarını görecek ve annesinin gidişi hakkındaki gerçekleri kabullenecektir.

The Game

Tüm hayatını kontrol ederek yaşayan Nicholas Van Orton, engel olunamaz bir kontrolsüzlük ile karşı karşıya gelmek üzeredir. Hayatındaki başarıları, insanlarla ilişkileri ve huzurlu hayatı alacağı bir doğum günü hediyesi ile beraber değişecektir. Kardeşi Conrad, Nicholas’a sonunda çok büyük bir ödülün olduğu bir oyun hazırlar. 

Nerve

Roberts’ın baş karakter Vee’yi, Dave Franco’nun ise Ian karakterini canlandırdığı film sanal oynanan bir Doğruluk-Cesaret oyununu temel alıyor. Vee oyunda ilerledikçe attığı adımların kimliği belirsiz “izleyiciler” tarafından yönlendirildiğini fark ediyor. 

Mr. Nobody

Özenle yazılmış senaryosu ile olasılıkların gizemli dünyasında bizi düşündürücü bir yolculuğa çıkartıyor. Olasılık yasası, entropi, paralel evrenler ve kuantum fiziği gibi son dönemin popüler konularını bir araya getirerek olağanüstü bir film ortaya çıkartılmış.

mr nobody

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam