kadiköy

Pınar’ın Ardından: Şiddete Karşı Anlamlı Performans

Suna Simge Çakmak

“Şiddetin cinsiyeti olmaz” diyerek yola çıktılar ve İstanbul Kadıköy’de, şiddete karşı durmak adına bir sanat performansı sergilediler!

Ülkemizde son dönemlerde gündem haline gelen ve yürek burkan şiddet haberleri ile karşı karşıyayız. Hepimiz oldukça öfkeli ve güvensiz hissediyoruz. Bu duruma sanatı ile karşılık veren, sanatı daha da anlamlandıran insanların hala var olması, bizleri umutlandırıyor.

Pat Atölye Performans Ekibi, Kadıköy’de şiddete karşı anlamlı bir gösteri sergiledi.

Her birimizin söylemek istediği hatta bazen söylemeye çekindiği şeyleri sanatla birlikte söylemeye çalıştılar. Performans sanatçısı olan Esin Aslan ve Yunus İşçi, Kadıköy’de “şiddetin cinsiyeti olmaz” başlıklı anlamlı bir gösteri sergiledi ve eski erkek arkadaşı tarafından katledilen Pınar Gültekin‘i andı…

kadiköy

Şiddetin cinsiyeti olmaz.

Yapılan gösteriye birçok insan ilgi gösterdi. Ayrıca performans, eş zamanlı olarak İzmir’de de gerçekleştirildi. Anlatılmak istenen tam anlamı ile anlaşıldı mı, orası tartışılır tabii… Ama gösterilen performans aslında her şeyi net bir şekilde anlatıyordu.

Sanatçı Esin Aslan, bu performans ile ilgili şunları söyledi:

“Yaşanan birçok şiddet ve istismar olaylarında yaptığımız gibi Pınar Gültekin cinayetinin ardından da sadece kadın cinayetlerine dikkat çekmek için değil, öncelikle şiddetin her türlüsüne hayır demek için bu performansı yaptık. Kadına şiddetin yoğun yaşandığı dönemde; hayvanlara, kadına, erkeğe, doğaya ve her türlü canlıya hiçbir nedenden dolayı şiddet uygulanmamalıdır. Bu inancımızdan dolayı performansımızı gerçekleştirdik. İstanbul Sözleşmesi’nin önemini bir kez daha vurgulamak istedik. Performansımız İstanbul ve İzmir’de eş zamanlı olarak yapıldı. Performanslarımızı Kadıköy Bahariye ve Rıhtım’da halka sergiledik. Değişik zamanlarda tüm Türkiye’de bu konu ile ilgili performanslar yapmak isteğindeyiz. Gücümüz yettiğince bizler; sesimizi ve sesinizi sanatımızla duyurmaya devam edeceğiz.”

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam