çağatay ulusoy

Çağatay Ulusoy’dan Yeni Film Haberi Geldi

Suna Simge Çakmak

2015 yılında Delibal filmi ile hafızalarımıza kazınan Çağatay Ulusoy yeni film müjdesi verdi. Mücadele Çıkmazı adını alan filmin çekimlerine başlandı bile!

Yetenekli oyuncu, yeni bir film ile sete geri döndü. Çağatay Ulusoy, Mücadele Çıkmazı filminin baş rolünde yer alıyor.

Filmin senaryosunu Behzat Ç. dizisi ile adından oldukça söz ettiren Ercan Mehmet Erdem kaleme alırken, kamera arkasında ise Ayla ve Müslüm‘ün başarılı ve sevilen yönetmeni Can Ulkay yer alıyor. 

5 yıl sonra tekrardan bir filmde göreceğimiz Ulusoy’un oyunculuğunu da oldukça özlemiştik!

Mücadele Çıkmazı

Çağatay Ulusoy kimdir?

23 Eylül 1990 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Çağatay Ulusoy, 2010 yılında Best Model of Turkey birincisi oldu. İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Sulama Sistemleri bölümünde eğitim gördü. Bununla birlikte Ayla Algan‘dan oyunculuk dersleri almaya başladı.

İlk oynadığı dizi 2011’de Show TV‘de yayınlanan Adını Feriha Koydum dizisiydi. Emir Sarrafoğlu karakteri ile hepimizin hafızalarına kazınmıştı. Dizi 2 sezon devam etti. Diziye devam ettiği dönemlerde 2011’de Anadolu Kartalları filminde de önemli bir karakterde oynadı. Filmde Üsteğmen Ahmet Onur karakterini canlandırdı ve bu rolüyle de büyük beğeni ve ilgi gördü.

Dizi devam ederken yine aynı kanalda yayın yapan Eve Düşen Yıldırım dizisine konuk oyuncu olarak rol aldı. Baş rol oyuncusu Hazal Kaya‘nın Adını Feriha Koydum dizisinden ayrılması ve Feriha karakterinin ölmesiyle dizi 3. sezonda Adını Feriha Koydum: Emir’in Yolu olarak devam etti.

Baş rol Çağatay Ulusoy’un partnerlerinden biri Zeynep Çamcı oldu. Birkaç bölüm başarıyla devam eden dizi, düşen reytingler ve gelen eleştiriler nedeniyle yine isim değiştirip sadece Emir’in Yolu adıyla yayın hayatına devam etti.

Ay Yapım‘ın yapıtı olan, senaryosunu Ece Yörenç‘in yazdığı ve 2013-2015 yılları arasında Star TV’de yayınlanmış olan Amerikan dizisi The O.C’nin yerli uyarlaması Medcezir dizisinde baş rol oynadı. Dizide Çağatay Ulusoy‘a Serenay Sarıkaya eşlik etti. 2015 yılında Leyla Lydia Tuğutlu ile Delibal adlı filmde rol aldı. Yapımcılığı yine Ay Yapım‘ın üstlendiği, Show TV’de 2016 – 2017 yılları arasında yayımlanan İçerde dizisinde Sarp Yılmaz karakterini canlandırmasının ardından 2018-2020 yılları arasında da Netflix‘te 4. sezon boyunca yayımlanan ilk Türk dizisi Hakan: Muhafız’ın baş rol karakteri olan Hakan Demir rolünü canlandırdı.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam