Covid-19 Dövme

#COVID19: 2020 Yılı ve Pandemiye Özel 20 Dövme

Ayşe Aslıhan

2020 yılının başından beri başımıza gelenlere kimimiz “felaket” dedik, kimimiz mizahıyla ilgilendik, kimimiz “doğanın intikamı” olarak nitelendirdik… Fakat pandemi, depremler, saldırılar, göçler, patlamalar derken; zor ve yorucu bir senenin içinde olduğumuzu kimse inkar edemez! Bu seneyi özel kılan; birçok sorunun önünde olan esas şeyin var olmak ve sağlıklı yaşamak olduğunu hatırlatması oldu. Muhtemelen hiçbirimiz; 2020’yi, Covid-19 pandemisini ve yaşananları unutamayacak. Hepimiz olanları nesilden nesile anlatacağız, 2020’yi abartıyoruz zannedecek çocuklarımız… Hatta belki de aramızda, bu yılı unutulmaz kılmak için vücuduna kazıyanlar, dövme yaptıranlar olacak, kim bilir? Karşınızda, bu seneye özel 20 dövme modeli!

Bilgilendirme: COVID-19 (KOVİD-19) veya uzun adıyla Koronavirüs hastalığı 2019, insanları etkileyen, şiddetli akut solunum yolu sendromu koronavirüsü 2’nin (SARS-CoV-2) neden olduğu bulaşıcı bir solunum yolu hastalığıdır. İlk olarak 2019 yılında Çin’in Hubei eyaletinin Wuhan şehrinde keşfedilmiş hastalık, keşfinden bu yana dünya çapında yayılarak COVID-19 pandemisine yol açmıştır. Hastalıkta görülen yaygın semptomlar arasında ateş, öksürük ve nefes darlığı yer almaktadır. Kas ağrıları, balgam üretimi ve boğaz ağrısı ise daha az yaygın görülen belirtileri oluştururlar. İshal gibi gastrointestinal belirtiler rapor edilmiştir. Bazı çalışmalarda virüsün merkezi sinir sistemini de tuttuğu, koku duyusu kaybı ve solunum güçlüğü belirtilerinin bu sebepten ileri geldiği gösterilmiştir. Vakaların çoğu hafif semptomlara sahip olsa da bazı hastalarda şiddetli zatürre ve çoklu organ yetmezliği meydana gelebilir. Çin’deki 44.000’den fazla vaka üzerinde yapılan ilk büyük analize göre doğrulanmış vakalar arasında diyabet, yüksek tansiyon, kalp rahatsızlığı ya da solunum sorunları olan hastalar arasında ölümler en az beş kat daha yaygındır. 3 Mart 2020 itibarıyla dünya çapında ölüm oranı %3,4 olup, 23 Ağustos 2020 tarihi itibarıyla Dünya’da 23.404.091 onaylanmış vaka, 15.939.212 iyileşen varken virüs nedeniyle 809.032 hasta hayatını kaybetti...


coronavirüs dövmeleri
coronavirüs dövmeleri
coronavirüs dövmeleri

coronavirüs dövmeleri
coronavirüs dövmeleri

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam