Keşke Yeniden Yayınlansa Diyeceğimiz 5 Dizi!

Reha Özcan

Günümüzde dijital platformlar ya da televizyonlarda devasa bütçelerle çekilen diziler bir yana… Ama bu içerikte paylaşacağımız diziler diğer yana! Bugün yeniden yayınlansa hangi gün yayınlanacak diye günleri sayacağımız ne dizi varsa, sizler için sıraladık. Aranızda hala izlemeyenler varsa, muhakkak takviminizi ayarlayın ve start verin!

1- Gecekondu

Gecekondu Durul Bazan ve Erkan Köse’nin bizi kahkahalarla öldürdüğü bir dizi. Bize göre bu, tüm zamanların en belirgin Türk TV projelerinden biridir. Özellikle doğaçlama oyun… Her hafta gelen konukların şaşkın tavırları… Ve tabii ki Erkan Köse‘nin boz çiçekleri bu gösteriyi efsane yaptı.

2- İkinci Bahar

Gaziantepli kebap üstadı Ali Haydar (Şener Şen) ile Hanım (Türkân Şoray)! İşe ihtiyacı olan iki çocuklu dul bir kadının hayat mücadelesinde, her türlü zorluk içinde işte ve aşkta İkinci Bahar‘ı yaşamaya başlarlar… Samatya‘da çekilen dizi ile herkes seyrederken neredeyse o mahallede yaşıyorduk. Nurgül Yeşilçay ve Ozan Güven‘in oyunculuk kariyerine yeni başladığı dönemlerdi o zamanlar…

3- Bir Demet Tiyatro

Her yaştan ve kesimden milyonlarca insanı ekran başına toplayan “Bir Demet Tiyatro”! Çıtır Ailesi ve çevresindekilerin başından geçen hayata dair komik olayları konu aldığı bölümleriyle 7 yıl boyunca ekranlarda kaldı. Dizide oduncu Feriştah karakteri, Yılmaz Erdoğan’ın lisede okurken oturduğu mahalle olan Aydınlıkevler‘de bir oduncudan esinlenerek yer aldığı da bilgiler arasında.

4- Sıdıka

Sıdıka Saka ve İstanbul’un bir kenar mahallesinde yaşayan Sinoplu Saka ailesinin maceralarını anlatır. Sıdıka okula gönderilmemiş olsa da kendisini eğitebilmiş, kitap okuyan, espritüel bir ev kızıdır. Aklı az olan bir abisi… Baskıcı ve alkolik bir babası… Sıdıka’nın sorunlu olduğunu düşünen ve bir an önce onu evlendirmek niyetinde olan bir annesi vardır. Sıdıka’nın günleri evde kapalı kalarak geçmektedir ve dış dünya ile tek bağlantısı pencereden dışarıyı izlemektir.

5- Avrupa Yakası

Avrupa Yakası

2004 -2009 yılları arasında yayın hayatına devam eden, antidepresan gibi dizidir! Gülse Birsel’in yazıp oynadığı ilk dizi olmasıyla beraber, Türkiye’de oldukça ses getirmişti. Birbirinden yetenekli oyuncular hayatımızdan yıllarca çıkmayacak karakterler yarattı. Replikler hala dilimizdedir… Hem o günün halkını, hem İstanbul’u anlatarak güldürüp düşündürmüştür. Tekrar yayınlanmasın mı?

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam