Berkun Oya İmzalı Yeni Bir Film Geliyor: Cici

Ayşe Aslıhan

Acı bir kaybın ardından köyden kente göçen bir aile, 30 yıl sonra eski evlerinde yeniden bir araya geliyor. Görkemli kadrosuyla dikkat çeken Cici, 27 Ekim’de yayında.

Oyuncu kadrosunda (alfabetik sırayla) Ayça Bingöl, Fatih Artman, Funda Eryiğit, İncinur Daşdemir, Nur Sürer var. Ayrıca Cici; Okan Yalabık, Olgun Şimşek, Şevval Balkan ve Yılmaz Erdoğan gibi güçlü isimleri buluşturuyor.

Film acı bir kaybın ardından köyden kente göçen bir aileyi konu alıyor. Bu ailenin üyeleri, yaklaşık 30 yıl sonra eski evlerinde buluşuyorlar. Filmin senaristliğini ve yönetmenliğini Berkun Oya üstleniyor. Aradan geçen uzun yıllardan sonra gerçekleşen bu buluşmanın altı çizili. Bu buluşmayla birlikte bastırılmış duygular ve sırlar ortaya çıktıkça, eski yaralar yeniden ortaya çıkıyor.

Cici fragmanı yayında!

 

Ortaöğrenimi Koç Özel Lisesinde tamamladı. 1998 yılında, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünden mezun oldu. Aynı yıl Krek Tiyatro Topluluğu’nu kurdu. 2003 yılında İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun talebi üzerine, Yakup Kadri Karaosmanoğlu’nun Yaban adlı romanını oyun yaptı.

2002 yılında televizyon için hazırladığı, TRT’de yayınlanan “Şapkadan Babam Çıktı” adlı drama dizisinin senaristlik ve yapımcılığını yaptı. 2003 yılında CNN Türk kanalında Defakto ve 2005’te NTV kanalında yayınlanan Infoman adlı TV programlarını yönetti.

2007 yılında vizyona girmiş olan “İyi Seneler Londra” başlıklı filmi yönetti. 44. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde yarışma filmi olarak yer alan İyi Seneler LondraThe European Independent Film Festival ECU 2008 Film Festivali’nde açılış filmi oldu. Sonrasında, Strasbourg International Film Festival’da 2008 yılında En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo kategorilerinde ödüle aday oldu. Berkun Oya, En İyi Yönetmen Ödülü’nü aldı.

2008 Avrasya Uluslararası Film Festivali’nde jüri üyesi olarak görev aldı.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam