Dünyada son yıllarda turizm; deniz, güneş ve kumdan daha fazlası oldu.. Tatilini dinlenerek geçirmek, vakit öldürmek ve tüketime dayalı alışkanlıklar yerini yeni deneyimlere bırakıyor. Uzakları yakın eden teknoloji sayesinde Çin’e gitmek, maceraperestler için işten bile değil. Peki bizleri ne bekliyor?
Çin’de eskiden, ahşaptan yapılmış olan korkutucu bir köprü vardı. Şimdi o köprü, yapımında kullanılan malzeme cama terfi ettirilerek yenilendi ve artık çok daha korkutucu!
Hunan’daki Shiniuzhai Geopark’ta yer alan ve dünyanın en uzun cam tabanlı yürüyüş yolu olma özelliği taşıyan köprü 55 km ve yer üstündeki yüksekliği ise 180 metre. Açılışını Çin Devlet Başkanı Şi Cinping‘in yaptığı, 20 milyar dolara mal olurken, yapımı günde 12 saat çalışan mühendislerle toplamda 10 yıl sürdü.
Ölüm köprüsü mü?
Çift katmanlı cam kullanılarak inşa edilen köprüde kullanılan cam 24 mm kalınlığında, yani bildiğimiz pencere camlarına kıyasla 25 kat daha güçlü.
Üç kıyı şehrini birbirine bağlamakla sorumlu olan köprüde toplamda 60 Eyfel Kulesi’ni inşa etmeye yetecek 420 bin ton çelik kullanıldı. Projenin kullanışlılık açısından oldukça yararlı ve adrenalini seven konuklar için fazlasıyla dikkat çekici olduğu düşünülse de, bir kesim bu köprünün çok korkunç olduğunu ve deniz kirliliğinde artışa sebep olacağını söylemekte. WWF raporlarına göre yunus balıkları, köprünün inşaatı başladığından beri sulardan çekilmiş durumda…
Dünyanın en uzun köprüsü olması özelliğini taşıyan bu cam köprüden geçmek, tartışmasız büyüleyici.