kamuran akkor

Efsane Kamuran Akkor’dan Yeni Albüm!

Ayşe Aslıhan

Klasik Türk müziği yorumcusu, efsane isim Kamuran Akkor, uzun bir aradan sonra yeni bir albümle dinleyicisi ile buluştu!

Kamuran Akkor, “Arabeske Devam” albüm serisinin ikincisi “Arabeske Devam 2” ile sevenleriyle buluştu.

Akkor, albümünün ilk teklisi “Dargınım” ile albüm müjdesini vermişti. Sözleri Mehmet Aslan, müziği Fethi Demir’e ait olan ve daha önce Müslüm Gürses, Hüseyin Altın gibi sanatçılar tarafından seslendirilen “Dargınım”, bu kez Kamuran Akkor’un sesiyle yeniden hayat bulmuştu.

Kamuran Akkor’un yeni albümü, Elonor Müzik etiketiyle tüm dijital platformlarda yerini aldı! Yoksa siz hala Dargınım‘ı dinlemediniz mi?

Kamuran Akkor, 1947’de İstanbul’da doğdu. Babası Tahsin Bey solistti, annesi Muzaffer Hanım ise ud çalıyordu. Musikinin eksik olmadığı bir ailede doğdu. Ayrıca Kamuran, klasik Türk müziği yorumcusu Gönül Akkor‘un da kız kardeşiydi.

1968 yılından başlayarak, Sezen Cumhur Önal‘ın sözlerini yazdığı “Aşk Eski Bir Yalan”, “Kime Niyet Kime Kısmet”, “Seni Beklerim Öptüğün Yerde” ve “Reyhan” şarkılarının yer aldığı 45’lik plaklarıyla ülke çapında üne kavuştu.

Kamuran Akkor‘un yükselişi, 1967 yılında Vasfi Uçaroğlu tarafından Berkant’ın yanına Vasfi Uçaroğlu Orkestrası‘na solist olarak seçilmesiyle başladı. Bir süre sonra hayatlarını da 1968 de birleştirecek olan Akkor-Uçaroğlu ikilisi, onlarca gazino çalışması yaptı ve bu çalışmalar Akkor’un ilk plağının büyük bir heyecanla beklenmesine sebep oldu. Tıpkı Berkant gibi, Kamuran Akkor’u da kanatları altına alan ünlü söz yazarı Sezen Cumhur Önal, Akkor’un ilk plağı için Enrico Macias‘dan bir şarkı seçti ve şarkıyı “Aşk Eski Bir Yalan” haline getirdi.

Kâmuran Akkor‘un 1968 yılında yayınlanan bu ilk plağı, büyük bir ilgi gördü. Ardından “Kime Niyet Kime Kısmet” ve “Seni Beklerim Öptüğün Yerde” gibi plaklar yapmaya devam etti. Ama asıl fırtına, bir yıl sonra 1969 sonbaharında koptu. Bu sıralarda, Akkor’un “Reyhan” isimli 45′liği yayınlanır ve bu şarkı Akkor’un sesinden bütün memleketi dolaştı.

Daha sonra, “Kalbim Seninle Dolu” ve “Aşka Paydos” gibi Fecri Ebcioğlu şarkılarından bir plak yaptı. Bir dönem de Orhan Gencebay şarkılarını seçti kendisine… Bu yeni dönemi “Bir Teselli Ver” gibi çok satan bir plak ile açan şarkıcı; biraz farklılaşmak, biraz zamana uymak üzere girdiği bu yoldan bir daha çıkamaz ve zamanla pop yapmayı unutarak kendini tamamen arabesk ezgilere kaptırdı ve zamanla efsane bir arabesk yorumcusu oldu.

Kamuran Akkor, baterist Vasfi Uçaroğlu ile 1968 yılında evlendi. Vasfi Uçaroğlu ve Kamuran Akkor‘un Mine ve Menekşe adını verdikleri iki kızları var.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam